23 Eylül 2011 Cuma

Sırpların genç yeteneği Barcelona'da

İspanya'nın Euroleague temsilcilerinden Regal Barcelona bir yandan yeni sezonda kadrosunu tüm kulvarlarda başa oynayacak şekilde güçlendirirken bir yandan da genç yetenekleri kadrosuna katarak geleceğine yatırım yapıyor. Bunun son örneği ise Sırp basketbolunun gelecek vadeden yıldızı Stefan Peno.
Sırp bir baba ve Venezuelalı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen 1997 doğumlu 1.90 boyundaki geç yetenek Sırp basketbolunun gelecekteki yıldızlarından biri olarak gösteriliyor. Yaş gruplarındaki turnuvalardaki birçok başarısı ve ödülü bulunan basketbolcunun yıldızı son olarak da Barcelona'da düzenlenen Nike Basketbol Kampı'nda parladı. Burada Barcelona takımı scoutlarının dikkatini çeken Pino, basketbolcusu olduğu OKK Belgrad takımından Barcelona'ya transfer oldu. Oynadığı genç takım maçlarında 30 sayı ortalamaları yakalayan Venezuela asıllı Sırp oyuncunun bırakın Barcelona'da bu performansı yakalaması, ilk seneler forma giymesi bile hayal olsa da, Peno'nun gelecekte Barcelona formasıyla neler yapabileceği merak konusu.
Bunun yanında gelecek demişken... Sırp ve İspanya basketbol federasyonları da Peno'nun gelecekte kendi milli formalarıyla uluslararası maçlarda boy gösterebilmesi için yarış halindeler. Bakalım bu yarışı kim kazanacak?

3 yorum:

  1. İspanya'ya ne oluyor ? Bence Venezüella'da oynasın :D

    YanıtlaSil
  2. İspanya ve Sırbistan varken sanırım Venezuela'yı tercih etmez. Tabi önce kendini o seviyede oynayacak kadar geliştirmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
  3. Grevis Vazquez ile oynasın işte :D Belki bir efsane yaratırlar :D

    YanıtlaSil