26 Kasım 2019 Salı

BSL'de istatistiklere yabancı damgası

ING Basketbol Süper Ligi'nin ilk dokuz haftası geride kalırken, bireysel istatistiklere önceki birçok sene olduğu gibi - hatta önceki senelerden de yoğun bir şekilde yabancı oyuncuların damga vurduğunu görüyoruz. Üç temel istatistik olan sayı, ribaunt ve asist ortalamalarına baktığımızda sayı ve ribaunt sıralamalarında hiçbir Türk oyuncu ilk 10'a giremezken, asist sıralamasında ilk 10'da ikisi de Tofaş'tan olmak üzere iki Türk oyuncu, Barış Ermiş ve Berk Uğurlu yer alabildi. 

BSL asist lideri Vasilije Micic - Anadolu Efes

ING Basketbol Süper Ligi'nin sayı krallığında 9 maçta 21 sayı ortalama ile OGM Ormanspor'lu Elmedin Kikanovic yer alırken, Arel Üniversitesi Büyükçekmece'den Andrew Andrews 8 maçta 20.6 sayı ile ikinci, Frutti Extra Bursaspor'dan Allerik Freeman da 9 maçta 20 sayı ortalaması ile üçüncü sırada aldı. Bu sıralamada en yüksekte yer alan Türk oyuncu ise 9 maçta 14 sayı ortalamasıyla oynayan ve 16. sırayı alabilen OGM Ormanspor forması giyen Cevher Özer oldu. 


Ribaunt krallığında ise 9 maçta 9.4 ribaunt ortalamasıyla oynayan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor'dan Talib Zanna zirvede yer alırken, Frutti Extra Bursaspor'dan Gabriel Olaseni 8.7 ortalama ile ikinci, Sigortam.Net İTÜ'den Dwight Coleby ise 8 maçta 8.4 ribaunt ortalama ile üçüncü sırada yer aldı. Bu sıralamada en başarılı Türk basketbolu ise 9 maçta 6.1 ribaunt ile 16. sırada yer alan Pınar Karşıyaka'lı Metecan Birsen oldu. 

Türk basketbolcuların ilk 10'a girebildiği tek ana istatistik kategorisi olan asist krallığında ise lider 7 maçta 7.1 asist ortalamayla Anadolu Efes'ten Vasilije Micic olurken, Beşiktaş Sompo Sigorta'dan Jordan Theodore 8 maçta 6.9 asistle ikinci ve Tofaş'tan Barış Ermiş de 9 maçta 6.7 asist ortalamasıyla üçüncü oldu. Bir diğer Tofaş'lı Berk Uğurlu ise 8 maçta 5.3 asist ortalamasıyla 9. sırada yer aldı. 

1 yorum:

  1. ING Basketbol Süper Ligi istatistiklerine yabancıların hakim olması çok da şaşırtıcı değil. Zaten takımların birçoğunun yer yer beş yabancıyla sahada olmaları bu durum için ortam hazırlıyor. Umarım bu durum Türk oyuncuların da rekabet ortamında kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar doğurur ve milli takıma faydası dokunur.

    YanıtlaSil