16 Kasım 2019 Cumartesi

Kaf Kaf Cimbom'a nefes aldırmadı

ING Basketbol Süper Ligi 8. haftasında Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda Galatasaray Doğa Sigorta'yı konuk eden Pınar Karşıyaka üst düzey savunmasıyla rakibine nefes aldırmadığı maçı baştan sona önde götürerek 29 sayılık farklı bir galibiyet elde etti. İlk yarısını da 42-26 önde tamamladığı maçta 5 bin taraftarı önünde sahada altı kişilik bir savunma yapan Kaf Kaf sahadan 84-55 galip ayrılarak sekizinci maçında yedinci galibiyetini elde ederek geçen haftaki sürpriz Bahçeşehir Koleji mağlubiyetini taraftarına affettirdi. 

ING Basketbol Süper Ligi | Pınar Karşıyaka - Galatasaray Doğa Sigorta

Karşılaşmaya muazzam bir savunma performansı ile başlayan Pınar Karşıyaka Galatasaray'a potayı görme şansı vermezken, Brandon Triche, Yunus Sonsırma ve Amath M'Baye'nin yüzdeli hücumlarıyla 8.5 dakika sonunda 23-6'lık üstünlüğü elde etti. Çeyrek sonunda Yiğit Arslan'ın çabalarıyla sayılar bulan Galatasaray Doğa Sigorta, 28-14 geride girdiği ikinci çeyreğin ilk dakikalarında pota altında Ege Arar'ın sayılarıyla farkı kapatırken (30-22), M'Baye'nin hücum performansıyla tekrar ritmini bulan Pınar Karşıyaka devreyi 42-26 önde tamamladı. 


Soyunma odası dönüşü Aaron Harrison ve Greg Whittingon'ın sayılarıyla gayretli başlayan Galatasaray Doğa Sigorta, 2.5 dakika boyunca Pınar Karşıyaka'ya sayı izni vermedi. Çeyreğin kalan 7.5 dakikasında, salonu tıklım tıklım dolduran taraftarının etkisiyle savunmada çıtayı artıran, iyi savunmanın kazandırdığı momentumla hücumda etkili olan, Yunus Sonsırma ve Jordan Morgan'ın sayılarıyla da farkı açmaya başlayan Pınar Karşıyaka, çeyreğin kalan 7.5 dakikasında Galatasaray'a sadece 5 sayı izni verirken, son 10 dakikaya da 60-36 önde girdi. 

Final periyodunda açılan farkın da etkisiyle iki takım da tüm oyuncularına yer verirken, Pınar Karşıyaka Nusret Yıldırım ve Tony Taylor'un dış şutlarıyla farkı açmaya devam etti. Yeşil kırmızılıların genç yıldız adayı Adem Bona'nın da Basketbol Süper Ligi'ndeki ilk sayılarını kaydettiği çeyrekte Pınar Karşıyaka farkı 30 sayıya kadar çıkarırken, sahadan 84-55 galip ayrılarak sekizinci maçında yedinci galibiyetini elde etti. 

Pınar Karşıyaka'da Tony Taylor'un sakatlığı dönüşü daha fazla sorumluluk alan Yunus Emre Sonsırma 3/4 üç sayı isabetiyle 16 sayı - 4 asistle en skorer isim olurken,  Amath M'Baye özellikle ilk devrede farkın açıldığı dönemdeki yüzdeli oyunuyla 15 sayı - 5 ribaunt, Tony Taylor final periyodundaki sayılarıyla 12 sayı - 4 ribaunt - 3 asist ve kritik hücum ribauntlarıyla Karşıyaka'nın hücumdaki etkinliğlini artıran ve Galatasaray'ın gardının düşmesinde önemli rolü olan Metecan Birsen de 11 sayı - 9 ribaunt - 2 asist - 1 blokla galibiyette önemli rol oynayan isimler oldular. Pınar Karşıyaka takim halinde de yaptığı iyi savunmayla Galatasaray'ı %21 üç sayı ve %32 saha içi yüzdesinde tutarken, ribauntlarda 43-36, asistlerde 18-7 üstünlük sağladı. Galatasaray Doğa Sigorta'da ise çift haneli sayılara ulaşabilen isimler 10'ar sayı kaydeden Tai Webster ve Aaron Harrison oldular. 

5 yorum:

  1. Karşıyaka iki üç sezondur unuttuğu savunmayı bu sezon Ufuk Sarıca’yla tekrar hatırladı. Savunma kaynaklı galibiyetler takıma ekstra moral veriyor. Bu sezon sakatlık yaşamadıkları sürece zirveyi zorlayacaklar ve play-off’da önemli favorilerden biri olacaklar

    YanıtlaSil
  2. Dün tüm Türkiye ekran başında basketbolda taraftar etkisinin önemini gördü. Geçen hafta Fenerbahçe’ye 20 fark atan Galatasaray 5 bin ateşli Karşıyaka taraftarı önünde hücum edemedi

    YanıtlaSil
  3. Galatasaray'ın çok acil oyun kurucu takviyesi yapması gerekiyor. Kısa rotasyonunda çok zayıf kalıyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Pınar Karşıyaka’nın galibiyetlerinde dikkat çekici nokta tüm rotasyondan katlı alabilmeleri. Yerliler de fazlasıyla katkı veriyorlar. Dün Yunus ve Metecan’ın katkıları çok değerliydi.

    YanıtlaSil
  5. Benzer bütçeli iki takımın maçında coach farkı maça damgasını vurdu. Ufuk Sarıca kalitesini bir kez daha gösterdi ve farklı galibiyet geldi

    YanıtlaSil