24 Kasım 2019 Pazar

Metecan Birsen'den kariyer rekoru

ING Basketbol Süper Ligi'nde pazar gününün açılış maçında Meksa Yatırım Afyon Belediyespor'un konuğu olan Pınar Karşıyaka, deplasmandan 75-66'lık önemli bir galibiyetle ayrılırken, yeşil kırmızılıların 24 yaşındaki forveti Metecan Birsen performansıyla Basketbol Süper Ligi kariyerindeki en yüksek sayıyı kaydetti. Metecan Birsen süre aldığı 35 dakikada 2/5 üç sayı, 8/14 saha içi isabetiyle 21 sayı - 13 ribaunt - 2 asistlik bir performansla Pınar Karşıyaka'nın en etkili oyuncusu olup BSL kariyer rekorunu kırarken, Basketbol Süper Ligi kariyerindeki dördüncü double-double'ını yaptı. 

Metecan Birsen BSL kariyer rekoru

Metecan Birsen bugünkü performansıyla sezon istatistiklerini de 10 sayı - 6.1 ribaunta yükseltirken, geçen haftaki Galatasaray Doğa Sigorta maçında 11 sayı - 9 ribauntla çok yaklaştığı double-double'a da ulaşmış oldu. Pınar Karşıyaka Meksa Yatırım Afyon Belediyespor'u 75-66 ile geçerken, yeşil kırmızılılarda Metecan dışında galibiyette önemli rol oynayan oyuncular 14 sayı - 11 ribaunt - 2 blokla double-double yapan Jordan Morgan, 14 sayı - 5 ribauntla oynayan Tony Taylor, 11 sayı - 6 ribaunt - 3 asist yapan Yunus Sonsırma ve 8 sayı - 5 ribaunt - 6 asist - 2 blokla karşılaşmayı tamamlayan Amath M'Baye oldular. 

2 yorum:

  1. Metecan Fenerbahçe altyapısından çıkan iyi isimlerden. Fenerbahçenin hedefleri dahilinde forma şansı bulamadı ama Karşıyaka’da çok iyi performans sergiliyor. Türk basketbolunun geleceği açısından önemli bir isim.

    YanıtlaSil
  2. Metecan Birsen Karşıyaka’ya gelerek kariyerindeki en önemli adımı attı. Ufuk Sarıca ile birlikte kariyerinin sıçrama sezonunu geçirecek muhtemelen. Sezona da çok iyi başladı. Eğer biraz hızlanabilir ve şut istikrarını yakalarsa kontrat bitiminde iyi bir takıma imza atar

    YanıtlaSil