2 Kasım 2019 Cumartesi

LeBron James - Luka Doncic düellosu uzatmada bitti

NBA'de bu sabaha karşı oynanan Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks karşılaşmasını uzatmada 119-110 Los Angeles Lakers kazandı. Bu sezon LeBron James'in etrafına önemli transferler yaparak iddialı bir kadro ile sezona başlayan Lakers ile çaylak sezonu itibariyle potansiyelini ortaya koyan Sloven yıldız Luka Doncic'li Mavericks'i (Porzingis destekli) karşı karşıya getiren maçın normal süresi Danny Green'in buzzerbeater üçlüğüyle 103-103 eşitlikle tamamlanırken, uzatma periyodunda 119-110'luk Lakers üstünlüğüyle biten maçta hem LeBron James hem de Luka Doncic karşılaşmayı dikkat çekici triple-double'larla tamamladılar. 

Lebron James - Luka Doncic triple-double

Los Angeles Lakers'ta LeBron James 4/9 üç sayı isabetiyle 39 sayı - 16 asist - 12 ribaunt - 4 top çalma ile triple-double yaparken, Anthony Davis 31 sayı - 8 ribaunt - 2 blok, maçı uzatmaya götüren sayının sahibi Danny Green de 14 sayıyla galibiyette önemli rol oynadılar. Dallas Mavericks'te ise Luka Doncic 4/9 üç sayı isabetiyle 31 sayı - 15 asist - 13 ribaunt ile triple-double yaparken, Kristaps Porzingis 16 sayı - 9 ribaunt, Dwight Powell 14 ve Delon Wright da 12 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar. Bu istatistikler yanında 30 sayı - 15 asist barajını geçen iki yıldız basketboludan LeBron James bu istatistiği elde eden en yaşlı, Luka Doncic ise en genç oyuncu olma unvanını da ellerine geçirdiler. 

2 yorum:

  1. Luka Doncic'in fiziği onu LeBron seviyesine taşır mı tartışılır; fakat yeteneği ve basketbol zekasıyla daha şimdiden Maverciks'in geleceğinde önemli rol oynayacağını kanıtladı. Dallas Doncic & Porzingis ikilisi üzerine iyi yapılanabilirse tekrar eski başarılı günlerine dönebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luka Doncic bugünki Cavaliers maçında bir kez daha klasik NBA guardlarına göre bir hatta iki seviye üstte olduğunu kanıtladı. Cedi dışında kısa süre onu savunabilen çıkmadı. Kendini daha da geliştirecek ve çok daha iyi seviyelere gelecektir.

      Sil