2 Kasım 2019 Cumartesi

Eksik Tofaş Galatasaray'ı affetmedi

ING Basketbol Süper Ligi altıncı haftasında Bursa'da Galatasaray Doğa Sigorta'yı konuk eden Tofaş, Berkan Durmaz ve Muhaymin Mustafa'nın sakatlık nedeniyle oynamadığı, DJ White'ın ise sakatlık sonrası ilk maçına çıktığı ve henüz ilk çeyreğinde de Orhun Ene'nin diskalifiye edildiği maçı 112-93 kazanarak ligin ilk haftasındaki Frutti Extra Bursaspor yenilgisi sonrasında başlayan galibiyet serisini sürdürdü. İlk yarısını 54-46 önde tamamladığı maçı ikinci yarıda Devin Williams'ın pota altındaki dominasyonu ve Berk Uğurlu'dan gelen ekstra katkılarla 112-93 kazanan Tofaş BSL'de bu sezon 6. maçında 5. galibiyetini elde ederek zirve iddiasını sürdürdü. 

ING Basketbol Süper Ligi | Tofaş - Galatasaray Doğa Sigorta | Barış Ermiş

Maça Devin Williams'ı etkili kullanarak başlayan, Sammy Mejia ve Berk Uğurlu ile oyunu iyi yönlendiren Tofaş, Galatasaray Doğa Sigorta'nın hücumda acele ve düzen dışı hücumlarla yüzdesiz şut atması sonrası 3 dakika içinde 11-3'lük üstünlüğü yakaladı. İlk çeyrek Tofaş kontrolünde sürerken, karşılaşmanın hakemi Yener Yılmaz'ın Orhun Ene'yle girdiği iletişim sonrası Ene'yi iki teknik faulle diskalifiye etmesi maçın gerilip bir süre durmasına neden olurken, çeyreğin kalanındaki karşılıklı sayılar sonrası ilk 10 dakika 26-21 Tofaş lehine sonuçlandı. 


Orhun Ene'yi diskalifiye etmesiyle ilk çeyreğin en dikkat çekici ismi olan hakem Yener Yılmaz, ikinci çeyrekte önce Galatasaray Doğa Sigorta coachu Ertuğrul Erdoğan'a anlamsız bir şekilde bir telafi teknik faulü çalarken, Tofaş'tan Barış Ermiş'e de kolay bir teknik faul çalıp güzel başlayan maçın temposunu düşürmeye devam etti. Tofaş çeyreğe Barış Ermiş ve Devin Williams'tan gelen sayılarla başlarken, Galatasaray Doğa Sigorta Can Korkmaz ve Greg Whittington'un skor üretimiyle maçta kalmayı başardı. İlk 5 dakika 39-35 Tofaş üstünlüğüyle geçilirken, Mejia ve Williams'ın sayılarıyla farkı bir ara çift hanelere çıkaran Tofaş, çeyrek sonunda Aaron Harrison ve Ben Moore'dan gelen üç sayı isabetlerine engel olamayınca devreyi 54-46 önde tamamlayabildi. 

Soyunma odası dönüşü Berk Uğurlu'nun sayı ve asistleri, Sammy Mejia'nın da sayılarıyla  2.5 dakikada 12-4'lük bir seri yakalayan Tofaş farkı 16 sayıya kadar çıkardı: 66-50. Ertuğrul Erdoğan'ın molası sonrası daha derli toplu hücum etmeye başlayan Galatasaray Doğa Sigorta Tai Webster ve Aaron Harrison'ın sayılarıyla farkı tekrar tek hanelere indirse de, pota altında Muhsin Yaşar'ın mücadelesi, hücumda da Tarik Phillip, Matt Lojeski ve Berk Uğurlu'nın etkili oyunları Tofaş'ın tekrar farkı açıp son 10 dakikaya 82-69 önde girmesini sağladı. 

Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken, hücumda Tai Webster ve Zach Auguste ile sayılar bulan Galatasaray Doğa Sigorta bitime beş dakika kala farkı tekrar tek hanelere indirdi: 93-85. Bu çeyrekte Berk Uğurlu'nun üç sayı çizgisi gerisinden performansı Tofaş'ın skor üretmekte zorlandığı anlarda Galatasaray savunmasının kilidini açarken, Devin Williams'ın hem pota altından hem de serbest atış çizgisinden yüksek yüzdeyle oynaması maçın Tofaş kontrolünde devam etmesini sağladı ve son dakikalarda az hata yapan ev sahibi Tofaş sahadan 112-93 galip ayrılarak bu sezon altıncı maçında beşinci galibiyetini elde etti. 

Tofaş'ta Devin Williams 9/10 saha içi isabetiyle 25 sayı - 5 ribaunt, Matt Lojeski 4/7 üç sayı isabetiyle 22 sayı - 7 ribaunt - 7 asist, Sammy Mejia 21 sayı - 6 asist - 3 top çalma, Berk Uğurlu 4/6 üç sayı isabetiyle 18 sayı - 7 asist - 3 ribaunt, ve Barış Ermiş de 11 sayı - 7 asistle galibiyette önemli rol oynayan oyuncular oldular. Galatasaray Doğa Sigorta'da ise Zach Auguste 24 sayı - 5 ribaunt, Tai Webster 19 sayı - 6 asist ve Aaron Harrison da 14 sayı - 3 asistle karşılaşmayı tamamladılar. 

2 yorum:

  1. Neyse ki maç başında Yener Yılmaz'ın yaptığı saçmalıklar maçın keyfini kaçırmadı. Güzel bir mücadele oldu. Tofaş eksiklerine rağmen, Galatasaray'ı rahat yendi; daha fazla çekişme olması yönünde bir beklentim vardı aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basketbol Süper Ligi'nde küçücük bir tartışmayı diskalifiye seviyesine gelmeden sonuçlandıramayacak bir hakem bulunmamalı. Hakemlerin görevi sadece düdük çalmak değil, gerginlikleri de yönetebilmek olmalı. Malesef kriterleri ölçme konusunda başarılı değiliz.

      Sil