25 Kasım 2019 Pazartesi

Basketbol Süper Ligi'nde gençlerin haftası

ING Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftası bu akşam oynanan Bahçeşehir Koleji - Anadolu Efes maçıyla sona ererken, haftanın öne çıkan isimleri arasında genç yıldız adaylarımız dikkat çektiler. 1995 ve sonrası doğumlu oyuncular arasından yaptığımız değerlendirmede Pınar Karşıyaka'lı Metecan Birsen ve Galatasaray Doğa Sigorta forması giyen Yiğit Arslan BSL kariyer rekorlarını geliştirerek takımlarının galibiyetlerinde önemli rol oynarlarken, Kadir Bayram, Rıdvan Öncel, Berk Uğurlu, Tolga Geçim ve Yiğitcan Saybir de haftanın dikkat çeken diğer oyuncuları arasında yer aldılar. 

Metecan Birsen - Pınar Karşıyaka

Metecan Birsen - Pınar Karşıyaka (1995): Pınar Karşıyaka'nın Meksa Yatırım Afyon Belediyespor karşısında aldığı 75-66'lık galibiyette 21 sayı - 13 ribaunt - 2 asistle kariyer rekorunu kırarak maçın en skorer oyuncusu oldu.


Yiğit Arslan - Galatasaray Doğa Sigorta (1996): Galatasaray Doğa Sigorta'nın OGM Ormanspor'u 105-73 yendiği maçta 19 dakikada 8/9 saha içi isabetiyle 19 sayı - 3 asist - 3 top çalmalık performansıyla BSL kariyer rekorunu kırdı. 

Yiğit Arslan - Galatasaray Doğa Sigorta

Berk Uğurlu - Tofaş (1996): Tofaş'ın Beşiktaş Sompo Sigorta'yı 86-80 yendiği maçta 13 sayı - 5 asist - 3 ribaunt ile oynayan Berk galibiyette önemli rol oynadı. 3/6 üç sayı isabeti kaydeden Berk Uğurlu sahadayken Tofaş Beşiktaş'a karşı 15 sayılık bir üstünlük sağladı. 

Berk Uğurlu - Tofaş - Beşiktaş Sompo Sigorta

Tolga Geçim - Anadolu Efes (1996): Anadolu Efes'in Bahçeşehir Koleji'ni 93-67 mağlup ettiği karşılaşmada 2/2 üç sayı - 3/3 iki sayı isabetiyle 14 sayı - 5 ribaunt - 3 asist - 2 top çalmalık bir performans sergileyen Tolga Geçim uzun zamandır uzağında kaldığı beklenen performansını sergileyerek eski günlere dönüş sinyali verdi. 

Rıdvan Öncel - TEKSÜT Bandırma (1997): Teksüt Bandırma'nın Türk Telekom'u deplasmanda 91-81 yendiği maçta 17 dakika süre alan Rıdvan, aldığı süreyi iyi değerlendirdi. Bandırma ekibinin skor üstünlüğünü elde ettiği dakikalarda ön plana çıkan Rıdvan maçı 12 sayı - 3 ribaunt ile tamamladı. 

Yiğitcan Saybir - Anadolu Efes - Bahçeşehir Koleji

Yiğitcan Saybir - Anadolu Efes (1999): Bu hafta listemizin en genç oyuncusu olan Yiğitcan Anadolu Efes'in bu haftaki farklı galibiyetinde 11 sayı - 3 ribaunt - 2 asist istatistikleri ve dört numaradan verdiği ekstra katkılarla süre aldığında takıma önemli katkılarda bulunabileceğini bir kez daha ispatladı ve önümüzdeki maçlar için umut verdi. 

Kadir Bayram - OGM Ormanspor (1996): OGM Ormanspor'un Galatasaray Doğa Sigorta'ya farklı kaybettiği maçta 17 dakika forma giye şansı bulup 3/6 üç sayı isabetiyle 11 sayılık bir performans sergiledi. 

1 yorum:

  1. Listede yer alan isimlerin tamamı (belki Kadir bir adım geride kalır) basketbolumuzun geleceği için önemli isimler. Berk, Metecan, Yiğit ve Rıdvan'ı bu yaz olimpiyat elemelerinde izleyebiliriz. Seneye artık milli takımın değişmez oyuncuları olacaklar. Artık 25-30 dakika civarında süreler ve istikrarlı performanslar sergilemeleri gerekiyor.

    YanıtlaSil