11 Kasım 2019 Pazartesi

Devin Booker ve Phoenix Suns sürprizi

NBA'de 2019-2020 sezonunun belki de en önemli sürprizlerinden birini Devin Booker'ın liderliğindeki Phoenix Suns yapıyor. Sezon başında birçok basketbolsever tarafından potansiyelli bir takım olmasına rağmen henüz favoriler arasında gösterilmeyen Suns ilk 9 maç itibariyle en dikkat çeken performanslardan birini sergilerken, elde ettiği %67'lik galibiyet yüzdesiyle beklentilerin üzerine çıktı. Maç başına attığı 116.8 sayıyla Batı Konferansı'nın en skorer üçüncü takımı olan, +7.8 averajla da konferansın en iyi ikinci averajını elde eden Phoenix Suns, kaybettiği üç maçın ikisini de, biri uzatmada olmak üzere sadece 1'er sayı farklarla kaybetti.

Devin Booker - Phoenix Suns - Brooklyn Nets

Sadece bir maça çıktıktan sonra 25 maç ceza alan Deandre Ayton'un yokluğunu ilk maçlarda fazla hissetmeyen Phoenix Suns'ın beklenmedik performansında başrolü takımın şutör guardı Devin Booker oynarken, 23 yaşındaki oyun kurucu maç başına 25.8 sayı - 5.4 asist - 3.3 ribaunt ortalamalarıyla Suns'ın iyi başlangıcında başı çekiyor. Booker'ın bir diğer dikkat çekici özelliği ise, performansının yükseldiği maçlarla Suns'ın galibiyetleri arasında çok net bir ayrım olması. Phoenix Suns'ın kaybettiği üç maçta Devin Booker 20.3 sayı - 4 asist ve %27'lik üç sayı yüzdesi ile oynarken, kazandığı altı maçta ise gözle görülür şekilde yüksek performansla 28.5 sayı - 6.2 asist ortalamaları elde edip 21/32 ile %66'lık bir üç sayı isabetiyle galibiyetlere önderlik etti.


Devin Booker'ın önderliğinde son olarak da dün gece Brooklyn Nets'i 138-112 mağlup eden Phoenix Suns'ta Booker yanında Kelly Oubre Jr. 17.2 sayı - 5.4 ribaunt, Aaron Baynes 15.8 sayı - 5.8 ribaunt, Ricky Rubio da 13.6 sayı - 8.6 asist - 6.8 ribaunt - 1.8 top çalmayla Phoenix Suns'ın başarısında önemli pay sahibi durumdalar. Deandre Ayton'un da takıma geri dönmesini dört gözle bekleyen Phoenix Suns'ın onun da takıma katılması sonrası nasıl bir performans sergileyeceğini merakla bekliyoruz.

0 comments:

Yorum Gönder