30 Kasım 2019 Cumartesi

Cedi Osman'ın 20 sayısı Cavs'a yetmedi

Cedi Osman | Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks
NBA'de bu sabaha karşı iki Türk milli basketbolcuyu karşı karşıya getiren maçta Ersan İlyasova'lı Milwaukee Bucks, Cedi Osman'lı Cleveland Cavaliers'ı 119-109 mağlup etti. Tamamen Bucks kontrolünde geçen karşılaşmanın ilk yarısı 67-47 Bucks üstünlüğüyle tamamlanırken, Cedi Osman'ın etkili olduğu ikinci yarıda farkı hızla kapatan ve son birkaç dakikaya girerken 3 sayıya kadar düşüren Cleveland Cavaliers son dakika içinde doğru şutu bulmakta zorlanınca sahadan 109-119 mağlup ayrıldı. Cedi Osman ise karşılaşmayı bu sezonki en yüksek sayı değerine ulaşarak 20 sayı - 4 asist ile tamamladı. 

İlk yarıda farkın 22 sayıya kadar çıktığı maçın ikinci yarısında farkı hızla kapatan Cleveland Cavaliers, final periyodunun ilk 7 dakikası sonunda farkı 3 sayıya kadar düşürürken, bu süreçte Cedi Osman kaydettiği 8 sayıyla ön plana çıktı. Son 2 dakikaya da 110-113 geride giren Cavaliers, kalan sürede Sexton önderliğinde istediği hücumları yapamayarak sahadan mağlup ayrıldı ve bu sezon 19.maçında 14. mağlubiyetini aldı. Milwaukee Bucks ise 19 .maçında 16. galibiyetini elde etti. 


Milwaukee Bucks'ta Giannis Antetokounmpo 33 sayı - 12 ribauntla double-double yaparken, George Hill 18 sayı - 4 asist, Ersan İlyasova da 10 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar. Cleveland Cavaliers'ta ise Darius Garland 5/7 üç sayı isabeti - 21 sayı - 6 asistle en skorer isim olurken, Cedi Osman 3/6 üç sayı isabeti - 20 sayı - 4 asist - 2 ribaunt - 2 top çalma ile takıma önemli katkıda bulundu. Cavaliers'ta ayrıca Larry Nance Jr. 3/4 üç sayı ve 7/8 saha içi isabetiyle 18 sayı - 9 ribaunt ve Kevin Love 16 sayı - 8 ribaunt - 7asistlik performanslarıyla dikkat çektiler. 

2 yorum:

  1. Cedi Osman yavaş yavaş geçen sezonki seviyesine yaklaşıyor ama takım henüz oturmadı. Yine en kritik anda sextondengesiz hücunlarla frenledi takımı. Dikkat çekmedi ama Cedi'nin oyunda kaldığı zamanlar Cavs için skorda artıda oldukları sürelerdi. Bu tip detaylara dikkat etmek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir şekilde Cavs taraftarının Sexton'dan beklentisi hala çok büyük. Bu nedenle olumsuz anlamda göze batan isim Cedi oluyor.

      Sil