28 Kasım 2019 Perşembe

Fenerbahçe Beko Euroleague modunu açtı

Turkish Airlines Euroleague'te haftanın açılış maçında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda Khimki Moscow Region'u konuk eden Fenerbahçe Beko, rakibini 89-76 mağlup ederek Euroleague'teki çıkışını devam ettirdi. Sezona yaptığı kötü başlangıç sonrası geçtiğimiz hafta deplasmandaki ASVEL galibiyetiyle moral bulan sarı lacivertli temsilcimiz, sahasında aldığı Khimki galibiyetiyle bu sezon Euroleague'te ilk kez üst üste iki maç kazanmış oldu. İlk yarısını 44-49 geride kapattığı maçın üçüncü çeyreğindeki savunma performansıyla başarılı bir geri dönüş yapan ve De Colo, Westerman, Vesely, Kalinic gibi eksiklerine rağmen taraftarı önüne galibiyete ulaşan Fenerbahçe Beko böylece 11. maçında 4. galibiyetini elde etti. 

Kostas Sloukas | Fenerbahçe Beko - Khimki Moscow

Fenerbahçe Beko karşılaşmanın ilk birkaç dakikasında hücumda organize olmakta zorlansa da, önce Gigi Datome, ardından da Kostas Sloukas'ın art arda isabetli dış şutları sarı lacivertlilerin skor üstünlüğünü elde etmelerini sağladı. Ahmet Düverioğlu'nun pota altındaki mücadelesiyle kısalara boş alan yarattığı, Sloukas'ın 3/4 üç sayı isabetiyle 9 sayı kaydedip 3 asist yaptığı, Melih Mahmutoğlu'nun da 2/2 üçlükle 8 sayı kaydettiği ilk çeyreği 28-24 üstün kapatan Fenerbahçe Beko'nun savunmada ise özellikle Timma ve Gill'i durdurmakta çekilen zorluk çektiğini izledik. 


İkinci çeyreğe Janis Timma ve Jonas Jerebko'nun üç sayı isabetleriyle başlayan Khimki Moscow 33-33 ile skora dengeyi getirirken, sezonun belki de en iyi maç başlangıcını yapan Gigi Datome'nin üçüncü faulünü alması Fenerbahçe Beko'nun savunmada dengesini bozmaya başladı. İkili oyun savunmasında özellikle uzunlarımızın yaptığı hatalar sonrası potamızda gördüğümüz basit sayılar yanında, Sloukas'ın kenarda olduğu dakikalarda hücum düzeninden çıkmamız ve çok fazla bireysel performanslara bel bağlamamız devrenin bitimine 3 dakika kala Khimki'nin 42-41 öne geçmesine neden olurken, maça 0/4 üçlükle başlayan Timma'nın kalan sürede 5/6 üç sayı isabeti kaydederek 24 sayısıyla sürüklediği Khimki Moscow devreyi 49-44 önde tamamladı. 

Soyunma odası dönüşü savunma sertliğini artıran Fenerbahçe Beko 3 dakika boyunca Khimki Moscow'a sayı izni vermezken, Ahmet Düverioğlu'nun pota altından skora katkı vermeye başlaması ve Williams, Sloukas, Melih üçlüsünden gelen sayılarla 8-0'lık bir seri yakalayıp tekrar skor üstünlüğünü elde etti: 52-49. Bu çeyrekte Ahmet Düverioğlu hem hücum hem savunmada önemli katkılar verirken, ilk devre boyunca sadece 6 asist yapan sarı lacivertliler Kostas Sloukas'ın önderliğinde bu çeyreğe 5 asist sığdırınca skor üretmekte de zorlanmadı. Üçüncü çeyrek boyunca potasında sadece 6 sayıya izin veren Fenerbahçe Beko maçın son 10 dakikasına da 65-55 önde girdi. Final periyodunun ilk dakikalarında savunmada verdiği boşluklar sonrası potasında sayılar gören Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu'nun öldürücü dış şutlarıyla üstünlüğü korudu. Jeffrey Lauvergne'nin de skorda devreye girmesiyle farkın 10 sayı altına inmesine izin vermeyen sarı lacivertliler maç sonunda sahadan 89-76 galip ayrılarak bu sezon Euroleague'te ilk kez üst üste 2 kez galip geldi. 

Fenerbahçe Beko'da Luigi Datome 3/4 üç sayı isabeti ile 20 sayı - 4 ribaunt yapıp takımın en skorer oyuncusu olurken, Kostas Sloukas 19 sayı - 9 asist, Melih Mahmutoğlu 5/7 üç sayı isabetiyle 19 sayı - 3 ribaunt - 2 asist, Derrick Williams 12 sayı - 8 ribaunt - 3 top çalma ve Ahmet Düverioğlu da 10 sayı - 6 ribaunt - 2 top çalma ile galibiyette önemli rol oynadılar. Fenerbahçe Beko takım halinde 13/24 üç sayı isabetiyle oynarken, ilk yarıda yüksek üç sayı yüzdesiyle oynayan Khimki Moscow'u ikinci yarıdaki savunmasıyla durdurarak taraftarı önünde önemli bir galibiyet elde etmiş oldu.

Maçın istatistikleri
Euroleague Puan Durumu

1 yorum:

  1. Fenerbahçe Beko - Khimki Moscow maçının üçüncü çeyreğine bakalım. Fenerbahçe Beko ekstra olarak (normalde olması gereken oyun ama son zamanlarda ekstra haline geldi) savunmayı sertleştirdi, top kapmaya başladı, Ahmet Düverioğlu ile pota altını kullandı, Sloukas seti oynattı, asistler geldi ve çeyrek skoru 21-6 FB lehine. Sonuçta satranç oynanmıyor sahada. Yapılması gerekenler çok basit

    YanıtlaSil