9 Kasım 2019 Cumartesi

Cavaliers'ta Cedi Osman isyanı

Cedi Osman | Cleveland Cavaliers - Washington Wizards | #theFirstCediDün gece NBA'de Washington Wizards deplasmanında sahaya çıkan Cleveland Cavaliers sahadan 113-100'lük bir galibiyetle ayrılırken, milli basketbolcumuz Cedi Osman 11 sayılık performansıyla galibiyette önemli pay sahibi oyunculardan biri oldu. 1/3 üç sayı, 5/9 saha içi isabeti ile kaydettiği 11 sayı yanında 3 ribaunt - 4 asist ve 2 de top çalma yapan Cedi sahadayken Cavaliers rakibine +22'lik bir üstünlük sağlarken, 113-100'lük galibiyetle bu sezon sekizinci maçında üçüncü, deplasmanda da ilk galibiyetini almış oldu. 

Maçın ilginç yanı ise maç sırasında ve maç sonunda sosyal medyada Cavaliers taraftarlarının Cavaliers guardlarını fazlasıyla bencil olmakla itham eder şekilde, özellikle Cedi Osman'a boş pozisyonlarda pas verilmediği yönünde tepki vermeleriydi. Maçı 16 sayıyla tamamlamasına rağmen 7/19 saha içi isabetinde kalan, fazla zorlama şutlar deneyen ve sadece 1 asist yapan Collin Sexton ve 10 sayı kaydetmesine rağmen 4/14 saha içi isabetiyle hiç asist yapmayan Jordan Clarkson eleştiri oklarının hedefinde kalırken, Cedi Osman'ın sadece 9 saha içi şut denemesiyle 11 sayı kaydetmesi ve Cedi oyundayken takım olarak +22 sayılık bir fark yakalanması ve az pas almasına rağmen oyunun skor dışındaki diğer kısımlarında bencil olmayan bir şekilde istikrarlı bir performans çizmesinin altı çizildi. 


Cleveland Cavaliers'ın Washington Wizards'ı 113-100 yendiği maçta Cedi Osman dışında Tristan Thompson 21 sayı - 12 ribaunt - 2 blok ve Kevin Love 16 sayı - 12 ribaunt - 2 blokla double-double yapıp galibiyette başrolü oynarlarken, Collin Sexton 16 sayı, Darius Garland 15 sayı - 6 asist, Kevin Porter Jr 13 sayı - 3 ribaunt ve Jordan Clarkson da 10 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar. 

2 yorum:

  1. Geceleri maç izlerken televizyon başında bizim aklımızdan geçenler sonunda sosyal medyaya yansımış. Özellikle Sexton gibi aklıyla değil bodoslama oynayan bir oyuncu takımın oyun kurucusu olduğu sürece bu sıkıntıyı yaşamaya devam edecekler. Clarkson için de benzer yorumları yapmak mümkün

    YanıtlaSil
  2. Cedi Osman’ın ekmeğini taştan çıkarması gerekiyor. Geçen sezon onu yukarı taşıyan mücadelesini ve penetrelerini özledik. Daha fazla inisiyatif almalı. Top onlardayken köşeye geçip saklanıyor, haliyle top da ona akmıyor

    YanıtlaSil