8 Kasım 2019 Cuma

Fenerbahçe Euroleague'e geri döndü

Fenerbahçe Beko Turkish Airlines Euroleague'te ilk altı haftada aldığı tek galibiyetle karşısına çıktığı Bayern Munich'i final periyodundaki oyunuyla 90-82 mağlup ederek rahat bir nefes aldı. Baştan sona büyük çekişme içinde geçen maçın, coach Obradovic'in Nando De Colo'ya süre vermediği final periyodunda Kostas Sloukas, Nikola Kalinic ve Melih Mahmutoğlu'nun sayılarıyla üstünlüğü eline geçiren sarı lacivertliler bu sezon Euroleague'teki ikinci maçlarını kazandılar ve taraftarı önünde kötü gidişe dur dediler. 

Turkish Airlines Euroleague - Fenerbahçe Beko - Bayern Munich

Karşılaşmanın başında Fenerbahçe Beko'nun Jan Vesely'nin sayılarıyla elde ettiği 4-0'lık üstünlük sonrası, iki takımın da farkı 3 sayı üzerine çıkaramadığı ilk üç çeyrekte, sarı lacivertliler savunmada belli bir seviyeyi korusalar bile, hücumda istikrarı bir türlü sağlayamadılar. Sloukas ve Kalinic'in top kayıpları, Datome ve Dixon'ın özellikle hücumda gerekli katkıyı sağlayamaması ve herşeyden öte de hücumların son 2-3 sezonki akıcılığından uzak olması, Fenerbahçe Beko'nun skor üstünlüğünü elde etmesine engel olurken, üst üste gelen mağlubiyetler sonrası taraftarı da endişelendirdi. 


Bayern Münich'in 62-61 üstünlüğüyle sonuçlanan üçüncü çeyrek sonrası, final periyoduna Nikola Kalinic'in 3 sayı - 2 asistlik performansıyla gelen 7-0'lık seriyle başlayan Fenerbahçe Beko, Luigi Datome'nin de oyunda kaldığı kısa sürede hem hücum hem de savunmada takımı ateşlemesiyle kontrolü eline almaya başladı. Melih Mahmutoğlu'ndan gelen üst üste üç sayı isabetleriyle farkı çift hanelere çıkaran Fenerbahçe, Greg Monroe ve Diego Flaccadori'nin basketleriyle gelen 0-6'lık seri sonrası son dakikaya girerken bize Zalgiris maçındaki geri dönüşü hatırlatıp endişelendirse de, periyodun etkili isimlerinden Kalinic'in üçlüğü maça noktayı koydu ve sahadan 90-82 galip ayrılan Fenerbahçe Beko bu sezonki ikinci galibiyetini elde edip taraftarı önünde moral kazandı. 

Fenerbahçe Beko'da özellikle oyunun dengede gittiği dakikalarda skor yükünü çeken oyuncu olan Derrick Williams 19 sayı - 3 ribauntluk performansıyla en skorer isim olurken, 4/5 üç sayı isabeti elde eden Melih Mahmutoğlu 14 sayı, Kostas Sloukas 13 sayı - 3 asist, Nando De Colo 12 sayı - 4 asist ve Nikola Kalinic de 2/2 üç sayı isabetiyle 10 sayı - 5 asist yaparak galibiyette rol oynayan diğer önemli isimler oldular. Takım istatistiklerine baktığımızda ise Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren önemli unsurların yüksek saha içi yüzdeleri (20/30 iki sayı, 12/24 üç sayı ve 14/15 serbest atış) ve maç boyunca sadece 9 top kaybı yapmaları olduğunu gördük. Bayern Munich'te ise Greg Monroe'nun 19 sayı - 7 ribaunt ve Vladimir Lucic'in 14 sayı - 7 ribauntluk performansları galibiyet için yeterli olmadı. 

0 comments:

Yorum Gönder