1 Kasım 2019 Cuma

Fenerbahçe Beko Euroleague'te dibe vurdu

Turkish Airlines Euroleague'te sezona istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe Beko sahasında yeni bir başlangıç yapmak hedefiyle konuk ettiği Zalgiris Kaunas karşısında son dakika içinde yaptığı inanılmaz hatalarla 76-79'luk bir yenilgi alarak, 6. maçında beşinci mağlubiyetini aldı. Karşılaşmanın ilk yarısını 40-33 önde tamamlayan sarı lacivertliler, Kostas Sloukas'ın asistleri, Nando De Colo'nun da skorer oyunuyla ikinci yarının önemli bir kısmında üstünlüklerini korurlarken, son 1.5 dakikasına 76-69 önde girdikleri maçta yapılan 2 top kaybı, De Colo'nun yaptığı basket faulle beşinci faulünü alması, Zalgiris Kaunas'ın 10-0'lık serisi ve Vesely ile kullanılan dengesiz son hücum ardından sahadan mağlup ayrılarak, Valencia'nın da kazanması sonrası Valencia ve Alba Berlin ile birlikte Euroleague'in son sırasına yerleştiler.

Turkish Airlines Euroleague | Fenerbahçe Beko - Zalgiris Kaunas | Nando De Colo

Maça dolu tribünler ve taraftarının yoğun desteği altında istekli başlayan Fenerbahçe Beko, yüksek motivasyona rağmen savunmada basit hatalar yaparak Paulius Jankunas ve Jock Landale'den potasında sayılar görünce ilk 7 dakika 13-11 Zalgiris Kaunas üstünlüğüyle geçildi. Bu akşam ilk beşte sahaya çıkan Bobby Dixon'ın ilk çeyrekte ikinci faulünü almasından sonra oyuna dahil olan Kostas Sloukas'ın Nando De Colo ile uyumu ve De Colo'nun uzak mesafeli şut isabetleri Fenerbahçe Beko'nun skor üretimini rahatlatırken, ilk 10 dakika sonunda skorbordda 17-17'lik eşitlik vardı. 


İkinci çeyreğe Tarık Biberovic ve Kostas Sloukas'ın sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Beko, Kalinic'ten gelen hatalar ve Leo Westerman'ın 3 dakika içinde aldığı 4 faulle birlikte skorda üstünlüğü yakalayamadı. Jan Vesely ve Tarık Biberovic'in savunmada çıtayı yükseltmeleri, kısaların da Zalgiris guardlarına baskılı savunma yapması Zalgiris hücumlarını düzenden çıkarırken, Kostas Sloukas'ın kaydettiği üçlük yanında, Vesely, Williams ve De Colo'ya yaptığı asistler Fenerbahçe Beko'nun skorda da öne geçmesini sağladı. Nando De Colo'nun çeyrek sonundaki sayıları Fransız oyun kurucuyu 16 sayıya ulaştırırken, Fenerbahçe Beko da soyunma odasına giderken 40-33'lük üstünlüğü yakaladı. 

Üçüncü çeyreğe özellikle hücumda çok durağan başlayan Fenerbahçe Beko skor bulmakta zorlanırken, ilk yarıda sadece 2 top kaybı yapmış olan sarı lacivertliler devrenin ilk 3.5 dakikasında 3 top kaybı yaparak farkı korumakta zorlandılar ve ilk TV molasına girilirken fark 1 sayıya kadar düştü: 46-45. Mola sonrası savunmada tekrar sertliği yükselten temsilcimiz, hücumda da De Colo ve Sloukas'ın sayılarıyla çeyrek sonuna gelirken farkı tekrar 7-8 sayı seviyelerine çekti ve son 10 dakikaya 59-52 üstünlükle girdi. Son çeyreğe girerken Zalgiris Kaunas'ta enerjiyi yükselten isimlerden Zach Leday ve Jock Landale'in dördüncü faullerine ulaşmaları ise Fenerbahçe adına olumlu gelişmelerdi. 

Final periyoduna basit top kayıplarıyla başlayan Fenerbahçe Beko hücumda istediği ritmi yakalayamasa da savunmada Zalgiris hücumlarını kilitleyerek farkın kapanmasına izin vermezken, Sloukas'ın asistlerinde Nando De Colo ve Derrick Williams'ın üç sayı isabetleri son beş dakikaya 69-61 önde girmemizi sağladı. Nigel Hayes ve Edgaras Ulanovas'ın üçlükleri Zalgiris Kaunas'ı tekrar maça ortak ederken, bu sayılara Datome ve Williams'la karşılık veren Fenerbahçe Beko son 1.5 dakikaya 76-69 önde girdi. Son 1.5 dakika içinde hücumdaki inanılmaz hatalar ve top kayıplarına savunmada De Colo'nun beş faulü ve potamızda Grigonis ve Hayes'ten gördüğümüz sayılar eklenince son 7 saniyeye 76-77 geride giren Fenerbahçe Beko, son hücumu dengesiz bir şekilde kullanıp isabet kaydedemeyince sahadan 76-79 mağlup ayrılarak bir kez daha taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. 

Fenerbahçe Beko'da Nando De Colo 4/5 üç sayı isabetiyle 29 sayı - 2 asist yaparak en skorer oyuncu olurken, Kostas Sloukas 13 sayı - 9 asist - 2 top çalma, Derrick Williams 12 sayı - 4 ribaunt ve Jan Vesely de 8 sayı - 6 ribaunt - 2 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar. Zalgiris Kaunas'ta ise Marius Grigonis 19 sayı - 4 ribaunt ve Zach Leday 16 sayı - 5 ribaunt ile oynayarak galibiyette önemli rol oynadılar. 

1 yorum:

  1. Fenerbahçe Beko kaybedebilir tabiki de, fakat bu şekilde 1.5 dakika içinde 10 sayılık seri vererek alınan ve çok bariz hatalarla gelen bir mağlubiyet bu takıma yakışmıyor. Sorun gidenlerde mi gelenlerde mi ya da başarıya doymuşlukta mı iyi araştırmak lazım. Obradovic'in yüz ifadesi bile takımın durumun net bir şekilde ortaya koyuyor

    YanıtlaSil