1 Aralık 2019 Pazar

Kaf Kaf'ın son kurbanı Fenerbahçe oldu

ING Basketbol Süper Ligi'nde sezonun formda takımı Pınar Karşıyaka, Avrupa ve Türkiye'de aldığı seri galibiyetlerine bir yenisini sahasında konuk ettiği Fenerbahçe Beko'yu mağlup ederek ekledi. Haftaya başlarken ligde sadece birer yenilgisi bulunan üç takımdan ikisini karşı karşıya getiren maça çok iyi başlayan ve devreyi de 35-25 önde tamamlayan Pınar Karşıyaka, 5000'in üzerinde ateşli taraftarının önünde üst seviye bir savunma yaparak rakibini 68-57 mağlup etti ve zirvedeki yerini korudu. Sezona yaptığı kötü başlangıç sonrası son birkaç maçta daha iyi basketbol oynamaya başlayıp yükselişe geçen Fenerbahçe Beko ise sezonun ikinci mağlubiyetini aldı ve zirve yarışında önemli bir yara aldı. 

Amath M'Baye | Pınar Karşıyaka - Fenerbahçe Beko

Karşılaşmaya pota altından Ahmet Düverioğlu'nun fiziksel avantajını kullanmayı amaçlayarak başlayan Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu'nun üç sayı çizgisi gerisinden kaydettiği üç isabetli şutla birlikte 7.5 dakika sonrası 12-7'lik üstünlüğü elde etse de, Jordan Morgan ve Amath M'Baye ile etkili olduğu sekansta 8-0'lık bir seri yakalayıp öne geçen Pınar Karşıyaka ilk çeyreği 17-15 önde tamamladı. 


Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci çeyreğin ilk beş dakikası 26-22 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle geçerken, çeyreğin ikinci yarısında savunma seviyesini iyice yükselten yeşil kırmızılılar Fenerbahçe Beko'ya 5 dakikada sadece 3 sayı izni verdiler. Hücumda Tony Taylor, DJ Kennedy ve Metecan Birsen ile skor bulan Kaf Kaf, çeyreğin bu bölümünde üst üste çalınan hücum faul düdükleri nedeniyle hücumda istediği havayı yakalamakta zorlansa da, savunmasıyla Fenerbahçe'ye kolay sayı izni vermeyerek devreyi 35-25 önde tamamladı. 

Soyunma odası dönüşü taraftarının da desteğini arkasına alan Pınar Karşıyaka, Tony Taylor'ın sayı ve asistleriyle takımı iyi yönlendirmesi, Jordan Morgan'ın da pota altındaki etkinliğiyle 4 dakika içinde farkı 16 sayıya kadar çıkardı: 48-32. Çeyreğin başında Karşıyaka'nın baskılı kısa savunması karşısında problem yaşayan ve Stimac'ın birkaç isabeti dışında sayı bulmakta zorlanan Fenerbahçe Beko'da Bobby Dixon ve Kostas Sloukas'tan gelen üç üçlük çeyreğin bitimine 2 dakika kala farkın 6 sayıya kadar inmesini sağlarken (51-45), son 10 dakikaya 53-45 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle girildi. 

Final periyodunda iki takım da savunma konsantrasyonunu ve sertliğini artırırken, Pınar Karşıyaka'da Jordan Morgan, Fenerbahçe Beko'da ise Joeffrey Lauvergne'nin pota altı sayılarıyla son beş dakikaya 59-51'lik Karşıyaka üstünlüğüyle girildi. Bu dakikadan itibaren Fenerbahçe savunmasının durdurmakta zorlandığı DJ Kennedy'nin sayılarıyla gelen 7-0'lık seri Pınar Karşıyaka'nın farkı tekrar açmasını sağlarken, Amath M'Baye'nin değirmen smacıyla maça noktayı koyan Kaf Kaf sahadan 68-57 galip ayrılarak 10. maçında 9. galibiyetini elde etti ve zirvedeki yerini korudu. 

Pınar Karşıyaka'da Jordan Morgan faul problemiyle sınırlı süre alabilmesine rağmen 19 sayı - 7 ribauntla en etkili isim olurken, DJ Kennedy 16 sayı - 8 ribaunt, Amath M'Baye 11 sayı - 7 ribaunt - 4 asist, Tony Taylor 10 sayı ve Metecan Birsen de 6 sayı - 10 ribauntla galibiyette önemli rol oynadılar. Fenerbahçe Beko'da ise Melih Mahmutoğlu 16 sayıyla en skorer isim olurken, Kostas Sloukas 11 sayı - 7 ribaunt - 5 asistle karşılaşmayı tamamladı. Pınar Karşıyaka'nın 3/24 gibi çok düşük bir yüzdeyle üç sayı atıp, 9 serbest atış kaçırdığı (13/22) akşamda aldığı galibiyetin fark yaratan istatistikleri ise yeşil kırmızılıların 49-31'lik ribaunt üstünlüğü, boyalı alandan 34-20 ve hızlı hücum sayılarından 15-5'lik üstünlük yakalamaları oldu. Karşıyaka savunmasının Fenerbahçe hücumunu nasıl bozduğunu ise Fenerbahçe'de Sloukas ve Dixon dışında sadece 1 asist yapılabilmiş olması açıkca göz önüne serdi. 

0 comments:

Yorum Gönder