7 Aralık 2019 Cumartesi

Darüşşafaka Tekfen zorlanmadan kazandı

ING Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında sahasında Beşiktaş Sompo Sigorta'yı konuk eden Darüşşafaka Tekfen, baştan sona üstün oynadığı maçı 78-59 kazanarak sezonun 6. galibiyetini elde etti. Karşılaşmanın ilk yarısını da 36-28 önde tamamlayan Darüşşafaka Tekfen, üçüncü çeyrekte Sinan Güler ve Doğuş Özdemiroğlu'nun da ekstra katkılarıyla farkı açarak sahadan 78-59'luk üstünlükle ayrıldı. İlk 10 hafta itibariyle beklediği basketbolun uzağında kalan Beşiktaş Sompo Sigorta ise bu yenilgiyle 4 galibiyette kaldı. 

Karşılaşmanın ilk çeyreği Darüşşafaka Tekfen'de Bonzie Colson ve Jarrod Jones, Beşiktaş Sompo Sigorta'da ise Toddrick Gotcher'ın karşılıklı sayılarıyla geçerken, Berk Demir ve Colson'un hücum ribauntlarındaki etkinlikleriyle ikinci şans sayıları bulan Darüşşafaka ilk 10 dakikayı 19-17 önde tamamladı. 

İkinci çeyrekle birlikte Beşiktaş Sompo Sigorta'da topu pota altına altına indirip Oğuz Savaş'ı kullanma çabası olumlu sonuç vermezken, Darüşşafaka kısalarının kolayca pota altına penetre edip turnikeler bulmaları ilk 3.5 dakika sonunda Darüşşafaka'nın farkı 9 sayıya çıkarmasını sağladı:26-17. Savunmasıyla Beşiktaş'ı top kayıplarına sürükleyen ve Jarrod Jones ile art arda sayılar bulan Daçka çeyreğin bitimine 1.5 dakika kala skoru 36-21'e getirirken, çeyrek sonunda Durisic ve Gotcher'ın sayılarıyla gelen 7-0'lık Beşiktaş serisi devre arasına giderken farkı 8 sayıya kadar düşürdü: 36-28.

Üçüncü çeyreğe Johnathan Hamilton'un serbest atışlarıyla başladıktan sonra Toddrick Gotcher ve Jordan Theodore'un üçlüklerini potasında gören Darüşşafaka Tekfen farkın 3 sayıya kadar inmesine engel olamasa da, Sinan Güler'den gelen üst üste iki kritik üçlük isabeti ilk beş dakika geride kalırken farkın tekrar 9 sayıya çıkmasını sağladı: 44-35. Çeyreğin ikinci yarısında da hücum ribauntlarında etkili olarak ikinci şans basketleri bulan ve Doğuş Özdemiroğlu'nun çaldığı toplar ve sayılarıyla farkı açan Darüşşafaka Tekfen maçın son 10 dakikasına da 57-39'luk üstünlükle girdi. 

Final periyoduna da top kayıplarıyla başlayan Beşiktaş Sompo Sigorta 1.5 dakika içinde potasında 7 sayı görerek yavaş yavaş ümidini kaybetmeye başlarken, Darüşşafaka Tekfen'in hem hücum hem de savunmada maç konsantrasyonunu kaybetmemesi Beşiktaş'ın olası bir geri dönüşünün önüne geçti. Maçın sonlarında iki takımda da genç oyuncular forma şansı giyme şansı bulurlarken, sahadan 78-59 galip ayrılan Darüşşafaka Tekfen ING Basketbol Ligi'ndeki 11.maçında 6. galibiyetini elde etti. 

Darüşşakafa Tekfen'de Bonzie Colson 16 sayı - 11 ribaunt - 3 asist - 1 blokluk double-double performansıyla dikkat çekerken, Sinan Güler 15 sayı - 5 ribaunt - 6 asist, Jarrod Jones 14 sayı - 5 ribaunt ve Doğuş Özdemiroğlu 8 sayı - 4 ribaunt - 5 asist - 5 top çalmayla galibiyette önemli rol oynayan diğer oyuncular oldular. Beşiktaş Sompo Sigorta'da ise Toddrick Gotcher 4/7 üç sayı isabeti 14 sayı - 6 ribaunt, İsmet Akpınar 12 sayı ve Jordan Theodore 9 sayı - 5 ribaunt - 6 asistle karşılaşmayı tamamladılar. 

0 comments:

Yorum Gönder