4 Aralık 2019 Çarşamba

Bandırma'nın gençleri hafta içi mesaisinde

Bandırma'nın basketboldaki iki temsilcisi Teksüt Bandırma ve Bandırma Kırmızı hafta içi mesaisini altyapılarından çıkardıkları oyuncuların başarılı performansları sonrası farklı galibiyetlerle kapattılar. Önce dün Teksüt Bandırma Fransa deplasmanında EB Pau-Lacq-Orthez karşısında Alperen Şengün ve Şehmus Hazer'in başarılı performanslarıyla 96-76'lık bir galibiyet alırken, bugün de TBL'de mücadele eden Bandırma Kırmızı Hakan Sayılı ve Ercan Osmani'nin iyi oyunlarıyla Semt77 Yalovaspor'u 97-75 mağlup etti. 

Alperen Şengün - Teksüt Bandırma

Dün Teksüt Bandırma'nın Basketball Champions League'te Pau Orthez karşısında aldığı farklı galibiyette 2002 doğumlu Alperen Şengün 24 dakika süre alıp 20 sayı - 3 ribaunt - 1 top çalmalık performansıyla maçın en skorer ismi olurken, altyapı takımlarındaki başarılı performansını A takıma da taşıyabileceğini önemli bir Avrupa deplasmanında kanıtlamış oldu. Aynı maçta Bandırma ekibinin altyapıdan yetiştirdiği bir diğer oyuncu Şehmus Hazer de 12 sayı - 1 asistle mücadele ederken, Sadık Emir Kabaca 6 sayı (2/2 saha içi) - 1 ribaunt, Rıdvan Öncel 4 sayı - 2 ribaunt - 1 asist ve Furkan Haltalı da 2 sayı - 3 ribaunt - 1 asist - 1 top çalmayla karşılaşmayı tamamladılar. Böylece Teksüt Bandırma'nın kaydettiği 96 sayının 44'ü kendi altyapısından gelmiş oldu.


Bugün ise bir diğer Bandırma ekibi Bandırma Kırmızı sahasında Semt77 Yalovaspor'u 97-75 mağlup ederken, 2000 doğumlu Hakan Sayılı 32 sayı - 11 ribaunt - 2 asist - 1 blok ve 1998 doğumlu Ercan Osmani 29 sayı - 10 ribaunt - 4 top çalma ile double-double performanslarıyla galibyetin mimarları oldular. Bandırma Kırmızı'da ayrıca Eray Akyüz 10 sayı - 9 asist - 4 ribaunt, Sedat Ali Karagülle 8 sayı - 3 ribaunt, Önder Atun 6 sayı - 4 asist ve Arda Çete de 3 sayı - 3 ribaunt - 2 asist - 2 top çalmayla Bandırma Kırmızı'nın galibiyetin önemli pay sahibi oldular. 

2 yorum:

  1. Alperen Şengün çok yönlü ve gelecek vadeden bir uzun. Boyu da 3-4 cm daha uzayabilse bir Euroleague takımına gitmesi işten değildi. Bu fiziğiyle bile çok işler yapacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Banvit’in geçmişte yaptığı altyapı yatırımı meyvelerini vermeye devam ediyor. Sadece bu çocuklar değil, birçok takımda Bandırma’da yetişmiş genç oyuncuları izliyoruz.

    YanıtlaSil