11 Aralık 2019 Çarşamba

Kaf Kaf Hollanda'da antrenman yaptı

Pınar Karşıyaka FIBA Europe Cup 2.tur L Grubu ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Hollanda temsilcisi ZZ Leiden Basket'i farklı mağlup ederek (105-65) ikinci tur gruplarına iyi bir başlangıç yaptı. Karşılaşmayı baştan sona önde götüren Kaf Kaf ilk yarıyı da 55-30 önde tamamlarken, ikinci yarıda da farkı açmaya devam ederek sahadan 40 farklı galibiyetle ayrıldı ve hafta sonu Tofaş karşısında aldığı yenilginin moral bozukluğu üzerinden atmış oldu. Pınar Karşıyaka'da Tony Taylor 7/8 üç sayı isabetiyle alev alırken, 23 sayıyla takımın en skoreri oldu. 

FIBA Europe Cup - Pınar Karşıyaka

Maçın ilk yarısında pota altından Jordan Morgan'ın etkili performansı, dışarıdan da Tony Taylor'un her zamanki oyun tarzına aykırı şekilde skorer yönünü ön plana çıkararak art arda kaydettiği üç sayılık basketlerle (4/5) farkı açan Pınar Karşıyaka, DJ Kennedy'nin de sayı, ribaunt, asist ve çaldığı toplarla çok yönlü basketbolunu sahaya yansıttığı ilk 20 dakikayı 55-30 önde tamamladı. 


Soyunma odası dönüşünde de yüksek yüzdeli hücum etmeye devam eden ve Morgan & Taylor ikilisiyle 3. çeyreğe 8-0'lık bir giriş yapan Pınar Karşıyaka farkı 30 sayı üzerine çıkarıp çeyrek boyunca rahat bir basketbol sergiledi. Son haftaların formsuz ismi Brandon Triche'in de skor üretimine katkıda bulunmasıyla farkı 40 sayı sınırına kadar getiren Kaf Kaf,  periyodun sonlarına doğru Leiden'in Willams'ın basketleriyle skoru bir miktar düşürmesine izin verse de son 10 dakikaya 84-50 önde girdi. 

Final periyodunda frene basmayan ve hem hücum hem savunmada geri adım atmayan Pınar Karşıyaka, genç oyuncularının da süre aldığı çeyrekte farkı açmaya devam etti. Brandon Triche'in üç sayı isabetleriyle farkı 40 sayının üzerine çıkaran Kaf Kaf kalan sürede Arca, Adem, Onuralp gibi genç oyuncularına süre verirken, sahadan 105-65 galip ayrıldı ve gruplara iyi bir başlangıç yaptı. 

Pınar Karşıyaka'da Tony Taylor 7/8 üç sayı isabetiyle 23 sayı - 5 asist - 3 ribauntla en skorer oyuncu olurken, Jordan Morgan 20 sayı - 6 ribaunt, Brandon Triche 2/3 üç sayı isabetiyle 15 sayı - 4 ribaunt - 4 asist, Amath M'Baye 10 sayı - 6 ribaunt - 4 asist, DJ Kennedy 8 sayı - 5 ribaunt - 3 asist - 2 top çalma ve Metecan Birsen de 8 sayı - 3 ribaunt - 2 asistle galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. Sezon başından beri dış şutlarda sorun yaşayan Kaf Kaf Leiden karşısında 13/22 (%59) ile üçlük atarken, ribauntlarda 44-28'lik bir üstülük sağladı. 

1 yorum:

  1. Gruplara iyi başlangıç. Rakip zayıf da olsa moral oldu. Tebrikler Pınar Karşıyaka.

    YanıtlaSil