28 Aralık 2019 Cumartesi

Teksüt Bandırma komşusunu eli boş gönderdi

ING Basketbol Süper Ligi'nde haftanın üst sıraları ilgilendiren önemli maçında sahasında Tofaş'ı konuk eden TEKSÜT Bandırma sahadan 86-80 galip ayrılarak ligde 14. maçında dokuzuncu galibiyetini elde etti. Aynı zamanda TOFAŞ'la galibiyet sayısını da eşitleyen Bandırma ekibi ilk devreyi de 42-34 önde tamamlarken, çekişmeli geçen maçın büyük bölümünde skor üstünlüğünü elinde tutan Teksüt Bandırma rakibini 86-80 mağlup ederek Türkiye Kupası biletini de elde etmiş oldu. 

Şehmus Hazer - Teksüt Bandırma - Tofaş

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Teksüt Bandırma Ian Hummer ve Emanuel Terry'nin skorer oyunlarıyla üstünlüğü eline geçirirken savunmada da Tofaş hücumlarının alıştığımız etkinliğini ve yüzdesini düşürmeyi başardı. Tofaş Sammy Mejia dışında skor üretiminde oldukça zorlanırken, ilk 10 dakika 21-16 Teksüt Bandırma üstünlüğüyle tamamlandı. 


İkinci çeyreğin başında pota altında Furkan Haltalı & Alperen Şengün ikilisini iyi kullanan, ribauntlarda Alperen, hücumda da Furkan ile etkili olan Teksüt Bandırma, Omar Prewitt'in de skora katkıda bulunmaya başlamasıyla birlikte çeyreğin ilk 3.5 dakikası sonunda farkı 9 sayıya kadar çıkardı: 30-21. Furkan Haltalı'nın pota altında 5 dakika içinde kaydettiği 8 sayı ilk beş dakika sonunda farkı çift hanelere çıkarırken (35-24), Tofaş benchinin hakem kararlarına olan tepkisiyle zaman zaman duraklayan ve Orhun Ene'nin diskalifiyesiyle neticelenen süreç ile temposu düşen karşılaşmada ilk devre 42-34 Teksüt Bandırma lehine sonuçlandı. 

Soyunma odası dönüşü savunmasıyla Teksüt Bandırma hücumlarını kilitleyen ve düzen dışına çıkaran Tofaş, Barış Ermiş, Tarık Phillip ve Devin Williams ile yakaladığı 13-1'lik seri sonrası çeyreğin bitimine 4 dakika kala 50-48 öne geçti. Teksüt Bandırma'da işlerin kötü gitmeye başladığı dakikalarda Omar Prewitt'in üst üste iki dış şut isabeti ev sahibi ekibe hayat verirken, Jamie Smith'in de skora katkıda bulunmaya başlaması sonrası tekrar öne geçen Teksüt Bandırma son 10 dakikaya 61-59 üstünlükle girdi.

Final periyoduna pota altından Alperen ve Terry'nin sayılarıyla başlayan Teksüt Bandırma'da dört faullü oyuncuların sayısının artması (Smith, Kalionski ve Terry) savunmada alarm verirken, Muhaymin ve White'ın sol köşeden üst üste üçlükleri Tofaş'ın skoru dengede tutmasını sağladı. Çeyreğin ikinci yarısında Tofaş savunmasının direncinin düşmesi ev sahibi ekibin Prewitt ve Smith ile kolay sayılar bulmasını beraberinde getirirken, dakikalar ilerledikçe Tofaş'ın dış şutlarda da isabet oranının gerilemesi Teksüt Bandırma'nın 86-80'lik galibiyeti elde etmesini sağladı. 

Teksüt Bandırma'da Omar Prewitt 4/6 üç sayı isabetiyle 22 sayı - 6 ribaunt kaydederek takımının en skoreri olurken, James Smith 17 sayı - 5 asist, Ian Hummer 10 sayı - 5 ribaunt, Emanuel Terry 8 sayı - 4 ribaunt - 2 blok ve Furkan Haltalı da 8 sayı - 2 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynadılar. Tofaş'ta ise Sammy Mejia 18 sayı - 4 asist, Tarik Phillip 19 sayı - 5 asist, Devin Williams 14 sayı - 9 ribaunt ve Barış Ermiş de 10 sayı - 6 asistle karşılaşmayı tamamladılar.

1 yorum:

  1. Tofaş’ta Berk’in yokluğu hissedildi. Muhsin Yaşar da bir süredir etkili olduğu bench katkısını bugün veremedi. Tam tersi Teksüt Bandırma’da ise Alperen Şengün ve Furkan Haltalı’nın katkıları kritikti.

    YanıtlaSil