16 Aralık 2019 Pazartesi

Hakem performansları ve atamalar

ING Basketbol Süper Ligi'nin 12. haftasında birçok basketbolseveri şaşırtan hakem atamaları ile ilgili yorumlarımı bir ön yargı yaratmamak adına maçlar öncesinde paylaşmamayı tercih etmiştim. Bir önceki hafta Tofaş - Pınar Karşıyaka karşılaşmasında sonuca etki eden kararlarıyla dikkat çeken ve oldukça düşük bir performans sergileyen hakem üçlüsü Kerem Baki, Ayşenur Yazıcıoğlu ve Alper Özgök bu performansları sonrası bu hafta da yine ING Basketbol Süper Ligi maçlarına atanırlarken, özellikle Kerem Baki ve Ayşenur Yazıcıoğlu'nun yine bir Bursa takımı maçına atanması hakemlerin maç performanslarının herhangi bir kurumca değerlendirilmediği ya da atamalarda maç performanslarının bir önemi olmadığı izlenimi doğurdu. 

Hakem performansları ve atamalar

Geçtiğimiz haftanın bir başka tartışmalı maçı olan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor - Anadolu Efes karşılaşmasının üç hakeminden ikisi de bu hafta yine parkedeydi. Can Mavisu ve Semih Vural bu hafta da BSL'de maçlara atanırlarken, adı geçen bu beş hakemden Alper Özgök dışındaki isimlerin (ki o da oldukça kolay bir maç olarak nitelendirilebilecek Sigortam.net İTÜ - Türk Telekom maçını yönetti) performansları bana göre vasatı aşmaktan oldukça uzaktı. Bu hakem performansları doğrultusunda şimdi merakla 13. hafta hakem atamalarını beklemeye başladım. Gözler bu saydığım isimlerin üzerinde olacak şüphesiz. Bakalım bu haftaki atamalarda bizi neler bekliyor?

3 yorum:

  1. Geçtiğimiz hafta Tofaş maçında Karşıyaka’ya karşı bariz taraflı maç yöneten iki hakemin bu hafta tekrar Bursaspor maçına verilmesi tam bir rezalet. Basketbol federasyonunun bu atamaları daha dikkatli yapıyor olması gerekir. Aksi takdirde haliyle akla başka sorular geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben taraflı dememeyi tercih ediyorum; fakat oldukça kötü bir performans sergilemişlerdi. Dinlendirmek çeşitli nedenlerle tercih edilmeyebilir belki; fakat yine bir Bursa takımının maçına verilmeleri oldukça ilginç.

      Sil
  2. Sadece basketbolda değil özellikle de futbolda çok sık rastlar olduk bu hakem hatalarına. Basketbolda bu denli karşılaşmıyorduk daha önceleri fakat son yıllarda bana göre ciddi hakem hataları ile karşı karşıyayız. Nasıl futbol izlemekten soğudu isem yakında basketboldan da soğutacaklar insanı.

    YanıtlaSil