4 Aralık 2019 Çarşamba

Tarihte bugün: 4 Aralık 1997 Latrell Sprewell'e bir yıl ceza

Latrell Sprewell suspension in 1997Latrell Sprewell oynadığı dönemde hem basketbolu hem de disiplinsizlikleriyle NBA'in önde gelen isimlerinden biriydi. Golden State Warriors tarafından 1992 NBA Draftı'nda 1. tur 24. sıradan seçilen ve çaylak sezonundan itibaren Warriors'un en önemli oyuncularından biri haline gelen Sprewell, 1997 Aralık ayında antrenmanda çıkardığı olay ve coach P.J.Carlesimo'ya saldırmasıyla aldığı cezayla birlikte NBA tarihine o zamana kadar en büyük cezayı alan oyuncu olarak geçmişti. 

1 Aralık 1997'deki antrenmanda önce P.J.Carlesimo ile yaşadığı tartışma sonrası idmandan kovulan, ardından tekrar antrenmana dönüp coach ve birkaç kişiye daha saldıran Latrell Sprewell, yaşananlar sonrası NBA yönetiminden de 1 yıl ceza almış, bu ceza sonradan isimsiz bir takım arkadaşından gelen "Carlesimo'nun da onu tahrik ettiğine dair" ifadeyle 68 maça düşürülmüştü. Golden State Warriors tarafından kontratı da feshedilen Latrell Sprewell bu hareketi ve ceza sonrasında aynı zamanda bazı sponsorluk anlaşmalarından da olmuş, yaklaşık 6-7 milyon dolarlık bir kayıp yaşamıştı. 

Latrell Sprewell bu olay öncesinde NBA kariyerinin ilk altı sezonunu Golden State Warriors'ta maç başına 20.1 sayı - 4.3 ribaunt - 4.7 asist ortalamalarıyla geçirmiş, cezasını tamamladıktan sonra ise daha iddialı bir takım olan New York Knicks'e katılarak 5 sezonda 17.9 sayı - 4.1 ribaunt - 3.8 asist ortalaması elde etmişti. Veteran sezonlarını da Minnesota Timberwolves'ta geçiren Sprewell bu iki sezonu da 14.8 sayı - 3.5 ribaunt - 2.9 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı. 

1 yorum:

  1. Latrell Sprewell yönetilmesi çok kolay olmayan bir yıldızdı. Bu kişisel sorunları olmasa yeteneğiyle çok daha iyi yerlere gelebilirdi. Yine de Knicks formasıyla geri döndükten sonra Allen Houston’la birlikte iyi bir ikili oluşturmuşlardı. Marcus Camby’nin de katkısıyla zevkle takip edilen bir New York Knicks izletiyorlardı.

    YanıtlaSil