6 Aralık 2019 Cuma

Tofaş mı atacak Kaf Kaf mı tutacak?

ING Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasının en ilgi çekici maçı şüphesiz ki cumartesi akşamı Bursa'da oynanacak. İlk 10 hafta itibariyle ligin en fazla sayı atan ikinci takımı Tofaş ile, aynı dönemde en az sayı yiyen takım olan Pınar Karşıyaka'yı karşı karşıya getirecek maç aynı zamanda zirve yarışı için de oldukça büyük önem taşıyor. Lider Pınar Karşıyaka kazandığı takdirde 11. maçında 10. galibiyetini elde edip zirvedeki yerini sağlamlaştıracakken, üç mağlubiyetli Tofaş ise sahasında kazanıp rakibiyle arasındaki farkı 1 galibiyete çekmek istiyor.

Barış Ermiş - Muhsin Yaşar - Tofaş

ING Basketbol Süper Ligi lideri Pınar Karşıyaka ilk 10 hafta itibariyle 9 galibiyet elde ederken, Ufuk Sarıca yönetiminde yaptığı baskılı ve sert savunma ile potasında sadece 643 sayı gördü. Maç başına ortalama 64.3 sayı yiyen Pınar Karşıyaka'nın bir maçta potasında gördüğü en fazla sayı ise deplasmanda kazandığı Frutti Extra Bursaspor maçında yediği 77 sayı. Kaf Kaf son olarak Turkish Airlines Euroleague temsilcimiz Fenerbahçe Beko'yu 68-57 mağlup etmişti.


Jordan Morgan - Pınar Karşıyaka

Tofaş ise bu sezon oynadığı 10 maçta 7 galibiyet elde ederken, rakip potalara bıraktığı 872 sayı ile Anadolu Efes'in ardından en skorer ikinci takım olarak dikkat çekmekte. Maç başına 87.2 sayı kaydeden Bursa ekibi Sigortam.net İTÜ ve Galatasaray Doğa Sigorta karşısında 110 sayı üzerinde skor kaydederken, 77 sayının üzerine çıktığı maçları kazanıp, altında kaldığı 3 maçı kaybetmesiyle dikkat çekti. Pınar Karşıyaka'nın da bu sezon BSL'de hiç 77 sayı üzeri yemediğini de düşündüğümüzde, maçın kritik istatistiğinin Tofaş'ın 77 sayı barajını aşıp aşamaması olacağı görülüyor. 

0 comments:

Yorum Gönder