21 Aralık 2019 Cumartesi

Pınar Karşıyaka evinde kaybetmiyor

ING Basketbol Süper Ligi'nin iddialı takımlarından Pınar Karşıyaka bugün Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda konuk ettiği Beşiktaş Sompo Sigorta'yı 82-68 mağlup ederek bu sezon ligde 13. maçında 11. galibiyetini elde etti. Sahasında dolu tribünler ve taraftarının yoğun desteği altında bu sezon göze hoş gelen bir basketbol oynayan yeşil kırmızılılar böylece 7'si ING Basketbol Süper Ligi, 5'i de FIBA Europe Cup'ta olmak üzere evinde oynadığı 12. resmi maçını da kazanmış oldu. Yeşil kırmızılıların sahasındaki bir sonraki maçı 5 Ocak'ta Anadolu Efes'le olacak. 

ING Basketbol Süper Ligi - Pınar Karşıyaka - Beşiktaş Sompo Sigorta - Onuralp Bitim

Beşiktaş Sompo Sigorta karşısında karşılaşmanın ilk çeyreğinde Metecan Birsen'le bulduğu sayılara rağmen hücumda istediği ritmi yakalayamayan Pınar Karşıyaka, Jordan Theodore ve Shaq McKissic'i durdurmakta zorlanınca ilk çeyreği 13-15 geride kapattı. İlk 10 dakikada Pınar Karşıyaka'yı kendi oyun ritminde tutmayı başaran ve dış şutları riske ederek skor üretimini sınırlayan Beşiktaş'ta Jordan Theodore'un tribünle iletişime girerek maçı germesi ve Karşıyaka taraftarının 6. adam olarak oyunun içine girmesine fırsat tanıması ikinci çeyrek itibariyle Kaf Kaf'ın savunma sertliğini artırıp, tempoyu yönetmeye başlamasını beraberinde getirdi. 


2.çeyreğin ilk beş dakikası 24-20 Beşiktaş Sompo Sigorta üstünlüğünde geçilirken, savunmada Beşiktaş'ı düzen dışı hücumlara ve top kayıplarına zorlayan Pınar Karşıyaka Tony Taylor ve Onuralp Bitim ile gelen 13-0'lık bir seri yakalayarak skorda üstünlüğü eline geçirdi. Çeyreğin bu bölümleri tamamen Pınar Karşıyaka kontrolünde geçerken devrenin son 40 saniyesi içinde Jordan Theodore'un 8 metreden attığı iki üçlük soyunma odasına giderken Beşiktaş'ın tekrar farkı kapatıp ikinci yarıya ümitli girmesini sağladı: 37-34.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreği Beşiktaş Sompo Sigorta'da top kayıpları, Pınar Karşıyaka'da ise düşük şut yüzdeleri nedeniyle oldukça kısır bir skor üretimiyle başlarken, ilk beş dakika 43-39 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin ikinci yarısında Metecan Birsen ve Yunus Sonsırma'nın sayılarıyla hücumda daha etkili olan taraf Pınar Karşıyaka olurken, Beşiktaş Sompo Sigorta'da Shaq McKissic'in sayıları çeyrek sonunda ev sahibi ekibin 59-53'lük üstünlüğünü önleyemedi. 

Final periyodunun başında Oğuz Savaş'ın hücumda art arda yaptığı hataları Brandon Triche ve DJ Kennedy'nin sayılarıyla cezalandıran Pınar Karşıyaka farkı çift hanelere yükseltirken (64-53), Tony Taylor'dan gelen isabetli dış şutlar farkın çeyrek boyunca bu seviyelerde kalmasını sağladı. Beşiktaş'ta Jordan Theodore'un tek başına ayakta kalma çabası yeterli olmayınca, maçın son 2 dakikası içinde günün sessiz ismi Amath M'Baye ile sayılar bulmaya devam eden Pınar Karşıyaka sahadan 82-68 üstün ayrıldı ve bu sezon sahasındaki 12. resmi maçını da kayıpsız tamamladı. 

Pınar Karşıyaka'da Tony Taylor 4/6 üç sayı isabeti - 23 sayı - 7 ribaunt ile maçın yıldızı olurken, Metecan Birsen 14 sayı - 4 asist ve DJ Kennedy de 4/4 saha içi - 3/3 serbest atış isabetiyle 12 sayı - 7 ribaunt yaparak galibiyette önemli rol oynadılar. Beşiktaş Sompo Sigorta'da ise Jordan Theodore'un 20 sayı - 6 asist - 3 top çalma ve Shaq McKissic'in 17 sayı - 3 ribauntluk performansları yenilgiyi önleyemedi. Takım istatistiklerinde ise Pınar Karşıyaka Beşiktaş Sompo Sigorta'ya 38 -25 ribaunt, 15-9 da asist üstünlüğü sağladı. 

4 yorum:

  1. 1. Bu sezon Karşıyaka hem lig hem de Fiba Europe Cup’ta ritmi bulmuş durumda. Ufuk Sarıca aynı şampiyonluk senesindeki gibi bir hava oluşturdu takımda. Sahasında Anadolu Efes’e de kaybetmezlerse sezonu namağlup bile kapatabilirler. Karşıyaka Arena’dan çıkmak kolay değil

    YanıtlaSil
  2. pınar karşıyaka Ufuk Sarıca ile eski şampiyon olduğu sezon gibi sistemli oyun koyuyor ortaya tabi bir bobby dixon eksik takımda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon Tony Taylor'ın performansı -Dixon kadar skor yönü ön planda olmasa bile- oldukça tatmin edici. Beklentilerinin üzerinde performans aldılar ondan.

      Sil
  3. Tony Crocker geldiğinde bakalım takıma etkisi nasıl olacak? Karşıyaka taraftarı da merakla bunu bekliyor. Taraftarın beklentisi her geçen hafta büyüyor.

    YanıtlaSil