7 Aralık 2019 Cumartesi

Haftanın maçında kazanan Tofaş oldu

ING Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında sahasında Pınar Karşıyaka'yı konuk eden Tofaş, maç öncesi iki takımdan beklenen kaliteli basketbol ve çekişmenin sonuna kadar izlendiği maçta rakibini 94-88 mağlup ederek sezonun 8. galibiyetini elde etti ve Basketbol Süper Ligi'nin zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. İlk yarısı da 46-44 Tofaş üstünlüğüyle tamamlanan maçta çekişme son dakikaya kadar sürerken, maçın son 30 saniyesine girerken ve skor dengedeyken DJ Kennedy'nin Devin Williams'a yaptığı sportmenlik dışı basket faulden gelen 5 sayılık Tofaş hücumu maçın kazananını belirledi. Pınar Karşıyaka böylece bu sezonki ikinci mağlubiyetini almış oldu. 

Muhsin Yaşar - Berkan Durmaz - Tofaş

Karşılaşmaya hızlı basketbolunu sahaya yansıtarak başlayan Pınar Karşıyaka 3.5 dakika içinde 10-2'lik üstünlüğü yakalasa da, Tofaş DJ White'ın üç sayı çizgisi dışından, Devin Williams'ın da pota altından bulduğu sayılarla oyuna dengeyi getirdi. Özellikle Williams'ın Jordan Morgan üzerinden aldığı hücum ribauntları Tofaş'a ikinci şans basketleri kazandırırken, Muhaymin Mustafa'nın da üç sayı çizgisi gerisinden yüzdeli oynaması sonrası Tofaş'ın çeyrek sonunda skoru dengeye getirmesi ilk 10 dakikanın 24-24 eşitlikle sonuçlanmasını beraberinde getirdi. 


İkinci çeyrekte Tofaş'ın alan savunmasına karşı hücum etmekte zorlanan Pınar Karşıyaka pota altında da Muhsin Yaşar'ın sayılarına engel olamazken ilk beş dakika 35-32 Tofaş üstünlüğüyle geçildi. Savunmada Yunus Sonsırma ve Metecan Birsen'le hareketlenen, pota altından da Jordan Morgan'la sayılar bulmaya başlayan Pınar Karşıyaka yakaladığı 9-2'lik seriyle skorda öne geçse de, devrenin sonuna doğru Barış Ermiş ile üst üste 7 sayı bulan Tofaş soyunma odasına 46-44 önde gitti. 

Soyunma odası dönüşü pota altında Jordan Morgan'ı iyi kullanan Pınar Karşıyaka skorda öne geçip ilk 3.5 dakikayı 58-52 önde geçerken, Amath M'Baye'nin asistleri (ki final periyoduna girerken 10 asiste ulaşıp double-double'ı garantilemişti) ve Brandon Triche'in hücumdaki etkinliğine Tofaş'ın Williams ve Lojeski ile cevap vermesi Tofaş'ın oyunu dengelemesini sağladı. Aynı ilk yarıda olduğu gibi oyuna girdikten sonra pota altında çok etkili olan Muhsin Yaşar'ın sayıları çeyrek sonlarında Tofaş'ın tekrar öne geçmesini sağlarken, Tony Taylor'ın buzzerbeater üçlüğü son 10 dakikaya 71-69 Pınar Karşıyaka'nın önde girmesini sağladı. 

Final periyodunda maçtaki mücadele iyice artarken, iki coachun da sahaya daha fizikli beşlerini sürerek maçta diri kalan taraf olmaya çalıştıklarını izledik. Pınar Karşıyaka'da Metecan Birsen ve Tony Taylor'ın çeyrek başında dördüncü faullerini almaları ve takım faul haklarının erken dolması yeşil kırmızılıların savunma sertliği açısından olumsuz bir gelişme olurken, Yunus ve Semih'ten gelen ekstra sayılar Kaf Kaf'ın skorda kalmasını sağladı. Maçın son 4 dakikasına 80-80 eşitlikle girilirken, Sammy Mejia'nın önce üçlük isabeti, ardından da savunmada yaptığı blok ve Jordan Morgan'a beşinci faulünü aldıran hücum faulü yaptırması Tofaş'ın son 1.5 dakikaya 86-82 önde girmesini sağladı. Önce Amath M'Baye'den gelen serbest atışlar, ardından da Metecan Birsen'in basket faulü bitime 43 saniye kala skora tekrar dengeyi getirirken (87-87), bitime 33 saniye kala DJ Kennedy'nin Devin Williams'a yaptığı sportmenlik dışı basket faulle gelen 5 sayılık Tofaş hücumu kazanan tarafı 94-88 ile Tofaş olarak belirledi. 

Tofaş'ta Devin Williams 21 sayı - 9 ribauntla en skorer oyuncu olurken, Muhsin Yaşar 18 sayı - 4 ribaunt, Barış Ermiş 14 sayı - 12 asist - 6 ribaunt, Matt Lojeski ve DJ White da 11'er sayıyla galibiyete önemli katkılarda bulundular. Pınar Karşıyaka'da ise Jordan Morgan 20 sayı - 8 ribaunt, Tony Taylor 15 sayı - 3 asist, Amath M'Baye 13 sayı - 10 asist, Metecan Birsen de 13 sayı - 5 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. Ribauntlardaki 37-24 Karşıyaka üstünlüğüne rağmen maçı kazanan Tofaş'ta takım olarak kritik istatistikler benchten gelen oyunculardan kaydedilen sayılardaki 45-15'lik üstünlükleri, sadece 7 top kaybı yapmaları ve %50'lik (9/18) üç sayı isabetleriydi. 

0 comments:

Yorum Gönder