23 Kasım 2011 Çarşamba

Uçtu, uçtu Willams uçtu !

EuroChallenge Cup B Grubu üçüncü maçında Milangaz Arena'da geçen sene iki kez hakemler, kural hataları, şanssızlıklar sonucu yenildiği BC Goettingen ile oynayan Beşiktaş Milangaz maçı 105-94 kazandı. Beşiktaş'ın NBA yıldızı Deron Williams karşılaşmayı 7/10 üç sayı iasbeti ile 50 sayı, 3 ribaund, 1 asist ile tamamlayarak karşılaşmaya damgasını vurdu.
İlk periyota tutuk başlayan ve pota altını kullanmayan Beşiktaş ilk 5 dakikayı 10-7 geride kapattı. Sonrasında Deron Willams ile kıpırdanmaya başlayan Beşiktaş Milangaz, Semih Erden ve David Hawkins ile de pota altında sayılar bulunca birden öne fırladı. Devrenin sonuna kadar farkı 6-7 sayı civarında tutmayı başaran Goettingen, geçen seneki hakemlerden altta
kalmayan maçın Çek hakeminin Deron Willams'a verdiği, faul ve teknik faulden sonra farkı 1 sayıya kadar indirdi. Beşiktaş da farkı 6-7 sayıdan yukarı çıkaramamasının faturasını ödemiş oldu. Goettingen'in ilk yarıda 6/8 üçlük atması, Sykes ve Ahelegbe'nin katkısı ve Beşiktaş'ın savunmada zaman zaman kolay sayılar yemesi farkın açılmasına engel olan diğer nedenlerdi. İlk yarıda Beşiktaş'ta Deron Willams 26 sayı , David Hawkins 13 sayı ; Goettingen'de Ahelegbe 10 , Dale ve Sykes 9'ar sayı atarken Beşiktaş devreyi 51-48 önde kapadı.
İkinci devreye iyi başlayan taraf temsilcimiz Beşiktaş Milangaz oldu. Hem pota altında hem de dışarıdan etkili olan Beşiktaş farkı bir ara 11 sayıya kadar çıkarmasına rağmen Sykes'ın muhteşem oyunu, Goettingen'in neredeyse hiç şut kaçırmaması ve hakemlerin tercih haklarını temsilcimizden yana kullanmaması sonrası farkı bir daha açmayı başaramadı ve periyot 74-72 bitti. BC Goettingen'in takım yapısında şut kaçırmama ( şut atarken şans da olabilir ) gibi bir madde olsa gerek ki (geçen sene de böyleydi) takımdaki oyuncuların neredeyse tamamının değişmesine rağmen yine aynı takım yapılarını korumayı başardılar. Hatırlamak gerekirse geçen sene Rochestie iki maçta da hakemlerle birlikte Beşiktaş'ı bertaraf etmişti. Bu noktada ekibimizin savunma zaafının da altını çizmeden geçmemek gerekiyor. Sezon başından beri söylediğimiz gibi, Beşiktaş attığı sürece kazanmaktan öte artık savunma yapmaya da başlamalı bir an önce.
Son periyota da iyi başlayamayan Beşiktaş, zor anlar yaşadı. Hücumdaki tercihlerin yanlış olmaya başlaması, bu maçta tam tamına 50 sayı atan Deron Willams'ın yorulması Beşiktaş'ı çok zorladı ( Goettingen'in çok az şut kaçırmasını dahil bile etmiyorum ) Periyotun sonlarına doğru savunmayı birazcık sertleştirmeyi başaran Beşiktaş, Deron Willams'ın muhteşem oyunu ile galibiyete uzandı.
Beşiktaş'ta Deron Willams 50 sayı, 3 ribaunt , David Hawkins 23 sayı, 3 ribaunt, 5 asist ile oynarken BC Goettingen'de Sykes 25 sayı, 8 ribaunt , Bailey 19 sayı , Dale 15 sayı, ikinci yarıda kaybolan Ahelegbe de 10 sayı ile oynadı.
Beşiktaş Milangaz, maç boyunca sorunlar yaşadı. Hücumda Hawkins ve Willams'ın üstüne çok yoğunlaşan Beşiktaş; pota altında çok etkili olamadı, başka skor atacak oyuncular bulamadı, pota altı çok zayıf olan rakibine karşı pota altından çok sayı yedi. Ve açıkçası çok iyi bir görüntü vermedi. BC Goettingen , Beşiktaş'a ters gelen bir takım da olmasından dolayı maç zorlu geçti.
Deron Willams’a gelecek olursak. Başlıkta da belirttiğim üzere D-Will adeta uçtu bu maçta. Avrupa standartlarının üzerinde bir basketbolcu olduğunu bir kez daha kanıtladı. İnanılmaz bir performans sergiledi, müthiş akıllı oynadı, potaya yüklendi, üçlükler attı. Sonucunda 50 sayı buldu. 10/13 ikilik, 7/10 üçlük , 9/11 serbest atış ile mücadele etti. Yanında da 3 ribaunt , 1 asist yaptı. Deron Willams gibi bir oyuncunun asist sayısı bu kadar düşük neden mi ? Çünkü Beşiktaş'ta Hawkins ve Willams dışında sayı bulan oyuncu sayısı sınırlıydı. Semih Erden pota altından birebir oynarak, Marcelus Kemp de el üstünden şutlar atarak sayı buldu. Böyle bir ortamda çok asist yapmak pek mümkün olmasa gerek.
Bir parantezi de TRT spikerine açmak lazım. Maç boyunca enteresan ve garip (!) yorumlarıyla izleyenleri güldürdü, belki de düşündürdü. Yorumlarıyla Ömer Üründül'ü aratmadı gerçekten.

0 comments:

Yorum Gönder