3 Kasım 2011 Perşembe

Fenerbahçe'den ilk galibiyet: 90-86

 Turkish Airlines Euroleague’de ilk iki maçını yenilgi ile kapatan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, grubundaki üçüncü maçında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği Nancy’i 90-86 yenerek bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Pota altında Akingbala gibi bir yıldızından yoksun sahaya çıkan rakibi karşısında bir ara farkı 24 sayıya kadar çıkaran Fenerbahçe Ülker, ikinci yarıda maçı zora soksa da, karşılaşmadan galip ayrılmasını bildi.
Karşılaşmaya Moerman ve Batum’un sayılarıyla 7-2 öne geçerek başlayan taraf Nancy olmasına rağmen, Sefolosha’nın ardarda sayılarıyla toparlanan ve rakibini yakalayan Fenerbahçe önce eşitliği yakaladı, ardından da Gist’in sayılarıyla öne geçti. Nancy’de Moerman’ın sayıları oyunda dengeyi sağlarken son 02:37’ye 17-17 eşitlikle girildi. Periyodun sonunda topu pota altına indirmeye başlayan temsilcimiz, Sefolosha’nın smacı, Gist’in serbest atışları ve Oğuz’un basketiyle çeyreği 23-17 önde kapattı. İlk çeyrekte temsilcimizde Thabo Sefolosha 11 sayı, 3 ribaund, James Gist 7 sayı, 2 asist ile oynarken; Nancy’de ise Adrien Moerman ve Nicola Batum 7’şer sayı kaydettiler. Konuk ekipte John Linehan’ın 5 asisti ise belki de ilk çeyreğin en dikkat çekici istatistiğiydi.
İkinci çeyreğe sertleşen savunma ve çok yüksek dış şut yüzdesiyle başlayan Fenerbahçe Bogdanovic’in elinden kazandığı 2 üçlük, Emir’in turnikesi ve Sefolosha’nın üçlüğüyle ilk 2.5 dakika sonrası serisini 17-0’a yükselterek skoru 34-17 yaptı. Bu dönemde Bogdanovic’ten gelen 8 sayı, son haftaların formsuz isminin tekrar kendine olan güvenini kazanmasını sağladı. Periyodun ilk yarısındaki dış şut fırtınasının ardından, sonlara doğru Emir Preldzic yerine Kaya’nın oyuna girmesiyle topu pota altına indirmeye başlayan sarı lacivertliler, bu oyuncunun 4/4 isabet ile kazandırdığı 8 sayı sayesinde soyunma odasına 55-34 önde girdi. İlk yarı sonunda Fenerbahçe’de Thabo Sefolosha 14 sayı, 4 ribaund ve Nicola Batum’a karşı etkili savunmasıyla en yararlı oyuncu olurken, Bojan Bogdanovic 11 sayı ve Kaya Peker de 8 sayı ile oynadılar. Roko Ukic baskılı Nancy savunması karşısında ilk yarıda 2 önemli top kaybı ile Nancy fast breaklerine yol açıp tehlike sinyali verirken, onun yerine Emir Preldzic 6 asist ile top dağıtımında önemli rol oynadı. Nancy’de ise Nicola Batum 11 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Victor Samnick 10 sayı ve Adrien Moerman 9 sayı, 6 ribaund ile soyunma odasına gittiler.
İkinci devreye Victor Samnick ve Jamal Shuler’in sayıları ile iyi başlayan Nancy, iyi savunmasıyla Fenerbahçe hücumunu durdururken, sarı lacivertlilerin ard arda top kayıpları ile çeyreğin ortasına gelindiğinde farkı 11 sayıya indirdi: 63-52. Farkın kapanmasında Nancy’nin baskılı savunması kadar ilk yarıda alarm veren Roko Ukic’in yaptığı kritik top kayıplarının etkisi büyüktü. Nitekim bu dakikada Ukic yerine Jerrels oyuna alındı. Periyodun kalanında farkı 8 sayıya kadar indiren Nancy (67-59) karşısında Emir Preldzic ve Thabo Sefolosha’nın bireysel gayretleriyle oyunda kalan Fenerbahçe son periyoda 70-61 önde girdi. Bu periyotta Fenerbahçe’den 12 sayı fazla kaydeden Fransız ekibi, bu etkili oyunuyla Fenerbahçe adına rahat giden maça tekrar ortak oldu.
Final çeyreğinin başında Nancy, Amagou’nun basketiyle farkı 6 sayıya indirdi: 72-66. Periyodun ikinci dakikasında Roko Ukiç bugünkü ilk sayılarını kaydetti. Bu basket aynı zamanda Hırvat guardın bu akşamki son sayılarıydı. Maç periyot boyunca 10 sayı civarında giderken bitime 04:19 kala, Rus hakem Sergey Mikhaylov’un Kaya’ya çaldığı faul sonrası, Emir’e verdiği teknik faul Nancy’nin farkı 5 sayıya indirmesini sağladı: 84-79. Rus hakemi Avrupa Şampiyonası’ndan hatırlarsınız heralde. Çok yorum yapmaya gerek yok. Sadece şu söylenebilir ki, bu kararlar Yunan ya da Sırplara karşı verilse, bu hakemi bir daha bu ülke takımlarının maçlarında göremezdiniz. Bizim lobimiz de bu kadar işte! Tekrar maça dönersek, tam Nancy geri döndü derken, Ömer Onan’ın üçlüğü ve ardından Kaya’nın girmeyen topunu smaçla tipleyen Gist tekrar havaya giren Nancy’nin ümitlerini kırdılar. Son dakikalarda Fenerbahçe hücumları çok iyi kullanamasa da Nancy’nin kendisini yakalamasına izin vermedi ve ilk yarıda farkı 24 sayıya kadar çıkardığı karşılaşmayı sadece 4 sayı farkla 90-86 kazandı.
Fenerbahçe’de Thabo Sefolosha 19 sayı, 5 ribaund ile en skorer oyuncu olurken, Ömer Onan 13 sayı, 3 ribaund, Oğuz Savaş 13 sayı, 4 ribaund, 3 asist, James Gist 13 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, Bojan Bogdanovic 11 sayı ve Kaya Peker de 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Emir Preldzic ise bugün sadece 4 sayı atmasına rağmen, yaptığı 12 asistle galibiyette çok önemli bir rol oynadı. Konuk Nancy’de ise Victor Samnick 24 sayı, 4 ribaund, Nicola Batum 22 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 4 top çalma, 9 top kaybı, Jamal Shuler 13 sayı, Adrien Moerman 11 sayı, 15 ribaund, 4 top çalma ve John Linehan 5 sayı, 15 asist, 4 top çalma ile oynadılar.

0 comments:

Yorum Gönder