19 Kasım 2011 Cumartesi

Taraftar salonu doldurdu, Kartal durdu: 84-88

Beko Basketbol Ligi 6.hafta maçında Milangaz Arena’da Erdemir’i konuk eden Beşiktaş Milangaz, karşılaşmadan 84-88 yenik ayrılarak bu sezon ligdeki ilk yenilgisini aldı. Milangaz Arena’yı tıklım tıklım dolduran seyircisinin önüne galibiyet ve güzel basketbol beklentisiyle çıkan kara kartal, maçın başlamasıyla birlikte yüksek dozda Erdemir savunmasına maruz kaldı. Caner ve Yunus’la sayılar bulan Erdemir, Altan’ın Deron Williams üzerine yaptığı baskıyla da
Beşiktaş hücumunu kilitleyince ilk periyot 20-14 Beşiktaş üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte farkı 10 sayıya kadar çıkaran Erdemir (28-18), Hawkins’in oyuna girip savunmayı canlandırması ve Ersin Dağlı’nın hücumlarıyla Beşiktaş’ın farkı eritip dengeyi sağlamasına engel olamadı: 32-32. Fakat tekrar devreye giren Soner Şentürk’ün Erdemir hücumlarını iyi yönlendirmesi sonucu Caner ve Yunus ile sayılar bulan Erdemir farkı tekrar açınca devre 49-39 Erdemir üstünlüğüyle geçildi.
Üçüncü periyot karşılıklı sayılarla geçerken aradaki farkı koruyan Erdemir, final periyoduna 67-57 önde girdi. Bu periyotta Semih Erden’in dördüncü faulünü alması siyah beyazlıların pota altını olumsuz etkilerken, bundan faydalanan Erdemir Soner’in penetreleri ve Wesson’un pota altında bulduğu sayılarla farkı korudu. Son çeyrekte savunma sertliğini artıran, Ersin ve Kemp’in sayılarıyla farkı eriten Beşiktaş son 5 dakikaya girerken 12-0’lık bir seri sonrası 71-71’lik eşitliği yakaladı. Fakat Soner’in asistleriyle gelen sayılar sonrası farkı tekrar açan (80-71) Erdemir, Beşiktaş’ın tekrar dengeyi yakalamasına izin vermeyerek karşılaşmadan 88-84 galip ayrıldı.
Erdemir’de Kzell Wesson 22 sayı, 7 ribaund ile yıldızlaşırken, bugüne kadar 5 maçta toplam 9 sayı atabilen Caner Ercan ise 4/5 üç sayı isabeti ile 20 sayı kaydetti. Soner Şentürk’ün de 11 sayı, 10 asist, 5 ribaund ile yıldızlaştığı karşılaşmada, Gerrod Henderson 14 sayı, 6 asist, Yunus Çankaya da 3/4 üç sayılık isabetle 11 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Evsahibi Beşiktaş Milangaz’da ise Ersin Dağlı 19 sayı, Deron Williams 16 sayı, 8 asist, Zoran Erceg 16 sayı, 6 ribaund, 2 blok ve Marcelus Kemp ise 14 sayı ile oynadılar.

0 comments:

Yorum Gönder