13 Kasım 2011 Pazar

Kanarya serbest düşüşte! 64 - 83

Beko Basketbol Ligi 5.hafta pazar günü maçlarının ilkinde Fenerbahçe Ülker kendi sahasında Türk Telekom'u konuk etti. Karşılaşmayı baştan sona önde götüren ve Fenerbahçe'nin dengeyi kurmasına izin vermeyen Türk Telekom, Ankara'ya 83-64'lük bir galibiyetle dönerek ligdeki beşinci maçında dördüncü galibiyetini almış oldu. Fenerbahçe Ülker ise bu yenilgiyle Beşiktaş Milangaz maçı sonrası ikinci mağlubiyetini yaşadı.
Karşılaşmaya hızlı başlayıp skordaki üstünlüğü eline alan Türk Telekom, topu sürekli olarak pota altına indirip hem hücumda Kambala'nın Fenerbahçe uzunlarına karşı olan üstünlüğünden yararlandı, hem de rakibi faul problemine soktu. Kambala'nın bu etkinliğine Ali Karadeniz ve Bekir'in de katkıları eklenince
Telekom ilk çeyreği 22-14, devreyi de 41-31 önde kapadı. İkinci yarıda taraftarının ateşlemesiyle Fenerbahçe'nin geri dönebileceğini düşünsek de sahadaki beşin geri dönmeye mecalinin olmadığı her hücumda, her savunmada belli oluyordu. Zira bu devrede de Mehmet Okur'un devreye girmesiyle son periyoda 64-50 Telekom üstünlüğüyle girildi. Mehmet Okur son periyotta ikinci sportmenlik dışı faulünü alarak diskalifiye olsa da, sazı eline alan Kambala, Telekom'un farkı daha da açarak karşılaşmadan 83-64 galip ayrılmasını sağladı.
Fenerbahçe'nin bu sezonki istikrarsızlığı bu maçta da gözlerden kaçmadı. Sarı lacivertliler yüksek potansiyelli bir kadroya sahip olmalarına rağmen istikrar sorunu nedeniyle bu potansiyeli sahaya yansıtamıyorlar. Ve işin kötü yanı, yapılan yatırımların sonucunda sahadaki oyuncularının gününde olup olmamasına bağlı olarak alınan sonuçlar ve takımdaki kazanma arzusu eksikliği salonlarına kavuşacakları günü iple çeken Fenerbahçe taraftarını endişelendirmeye başladı. Bunun yanında Telekom gibi atarak kazanan ve savunmaya fazla önem vermeyen bir takıma karşı 64 sayıda kalmaları da şampiyonluk hedefiyle yola çıkmış bir takım için anlaşılır bir durum değildi.
Sarı lacivertliler önümüzdeki hafta sonu, hafta içinde Türk Telekom karşısında Ankara'da galibiyet elde etmiş Pınar Karşıyaka'ya konuk olacak. Çok bilinmeyenli denklem mi? Hayır! Bol skorlu bir maç izleyeceğiz. Fenerbahçe'nin yıldız adayları gününde olursa kanarya kazanacak, yoksa İzmir'den elleri boş dönecekler.

0 comments:

Yorum Gönder