5 Kasım 2011 Cumartesi

Arena'da düellonun galibi Telekom oldu: 98-110


Türkiye Basketbol Ligi 4.Hafta açılış karşılaşmasında Pınar Karşıyaka, Karşıyaka Arena’da ankara ekibi Türk Telekom’u konuk etti. Salı günü Euro Challenge Cup’ta da rakip olacak iki ekibin mücadelesi sayı düellosu şeklinde geçti. Düellonun son 5 dakikasında sahaya tecrübesini yansıtan Türk Telekom Ankara’ya 110-98’lik galibiyetle dönerek bu sezonki üçüncü galibiyetini aldı. Pınar Karşıyaka ise ilk haftaki Banvit galibiyeti ardından üçüncü maçından da yenilgiyle ayrılmış oldu.
>Maça hızlı başlayan Pınar Karşıyaka hücumda yüksek yüzdeyle 14-7’lik üstünlüğü sağlasa da, İlkan Karaman’ın erken iki faul
alması ve ev sahibinin pota altındaki savunma zaafından Ali Karadeniz ile iyi yararlanan Türk Telekom kısa sürede skora dengeyi getirdi: 16-16. Bu dakikadan sonra karşılıklı sayılarla geçen ilk periyot 28-24 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle sona erdi. İkinci periyoda hızlı başlayan taraf olan Türk Telekom skora dengeyi getirdikten sonra, Mire Chatman ile sayılar bulan Pınar Karşıyaka’ya, Kambala’nın etkili olduğu bu periyotta pota altından cevap verince son 3 dakikaya 40-40 eşitlikle girilirken; devre arasına da 49-48 Telekom üstünlüğüyle girildi.
İkinci devre de karşılıklı sayılarla başlarken, Chatman ve Ikonic’le etkili olmaya çalışan Pınar Karşıyaka 7-0’lık bir seri yakalayarak 64-57 öne fırladı. Türk Telekom’un yaptığı top kaybı sonrası fast break fırsatını Mire Chatman’ın kaçırdığı smaç ile değerlendiremeyen Pınar Karşıyaka, maçı koparma şansını geri çevirince, Türk Telekom oyuna tekrar dengeyi getirdi ve çeyrek 79-75 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle bitti. Son periyotta dışarıdan Darius Washington ve içeriden de Ali Karadeniz ile kolay sayılar bulan Türk Telekom 89-87 geride girdiği son 5 dakikada daha etkili olup, hücum ritmini kaybeden ev sahibi ekip karşısında 13-0’lık bir seri yakalayınca 100-89 öne geçti. Kalan dakikalarda rakibine geri dönme şansı vermeyen Ankara temsilcisi, karşılaşmadan da 110-98 önde ayrıldı.
Pınar Karşıyaka’da Mire Chatman 37 sayı, 9 asist ile maçın en skorer oyuncusu olurken, İlkan Karaman ve Brandon Bowdry de 12’şer sayı kaydettiler. Yalnız bu iki oyuncu ile birlikte Jovo Stanojevic ve Emre Bayav’ın da içinde bulunduğu 4 kişilik uzun rotasyonunun savunmada çok etkisiz kaldığı ve pota altında Türk Telekom uzunlarını durduramadığı gözlerden kaçmadı. Dış adam savunmasında Telekom guardlarına bol bol içeri penetre etme şansı tanıyan Karşıyaka’nın pota altında gerekli caydırıcılığı sağlayamaması, yeşil kırmızılıların potasında gördüğü 110 sayının en net açıklamasıydı. Karşıyaka'nın geçen senelerden farklı olarak oyuna yeterince odaklanamadığı ve basketle sonuçlanan hücumlardan sonra bile geri dönemeyip rakibine kolay sayı imkanları verdiği de gözlerden kaçmadı. Bunun yanında Karşıyaka kısalarının Chatman dışında hücumda etkisiz kalması, 3.periyot boyunca Birkan Batuk’u kenarda unutan Hakan Demir’in ondan daha fazla yararlanmanın bir yolunu bulması gereğini de gösterdi. Ahmet Erdoğan ve Alper Saruhan’ın Karşıyaka için skor gücü olamayacakları düşünüldüğünde ve Chatman’ın bugünkü gibi bir performans sergilemediği zamanlarda Birkan Batuk’un Karşıyaka’nın geriye kalan tek skor gücü olduğu düşünülürse, genç yıldızın daha falza süre alıp elinin sıcak kalması oldukça önemli bir konu.

Türk Telekom’da ise Ali Karadeniz 27 sayı, 6 ribaund, Darius Washington ise 24 sayı, 9 asist, 4 ribaund ile oynarken; Simas Jasaitis16 sayı, Muratcan Güler ise 14 sayı, 9 asist ve Mehmet Okur da 12 sayı, 12 asist ile galibiyette önemli rol oynadılar. Türk Telekom’da dikkat çeken en önemli nokta ise ilk beş oyuncularının tamamının 32 dakikanın üzerinde süre almasıydı. Benchteki oyuncu kalitesine rağmen Timuçin Meriç’in ilk beş oyuncularına bu kadar bağımlı kalması uzun lig ve Avrupa maratonunda Ankara ekibi için önemli bir dezavantaj olabilir. Bunun yanında son yılların en zayıf Karşıyaka’sı karşısında yenilen 98 sayı da Telekom savunması için olumlu sinyaller değildi. Fakat iki guardın elinden gelen 9’ar asist, yüksek dış atış yüzdesi Türk Telekom’un maçı kazanmasındaki önemli etkenlerdi. Darius Washington, Mehmet Okur, Simas Jasaitis gibi Avrupa ve Dünya basketbolunun önemli isimleri yanında Ali Karadeniz gibi senelerdir Türk basketbolunu bilen bir devşirme oyuncuyu da kadrosunda barındıran Türk Telekom’un kadro genişliğini etkili kullandığı sürece ligde daha iyi işler yapabileceği aşikar; fakat Timuçin Meriç’in bu kadroyu ne kadar kullanabileceği sorusunun yanıtı sezonun ilerleyen maçlarında görülecek. 














0 comments:

Yorum Gönder