16 Kasım 2011 Çarşamba

Kaf Kaf savunmayı unutunca: 103-105

Euro Challenge Cup G Grubu’ndaki ikinci karşılaşmasında Karşıyaka Arena’da Belarus BC Minsk 2006 takımını konuk eden Pınar Karşıyaka, kötü bir oyun sonrası 21 sayı geriye düştüğü karşılaşmada farkı 2 sayıya kadar indirse de son hücumları iyi kullanamayarak rakibine 105-103 yenildi.
Geçtiğimiz hafta Ankara’da aldığı Telekom galibiyetinin de etkisiyle olsa gerek, rakibi biraz küçümseyerek ve “biz bunları nasıl olsa yeneriz” havasıyla maça çıkan yeşil kırmızılılar, Belarus ekibinin yüksek şut yüzdesi ve pota altında Hardin’in etkinliğiyle 4 dakika içinde 10-2 geriye düştü. 5.dakikayı 15-5 önde geçiren konuk ekip periyodu da 30-19 önde kapadı. İkinci çeyrekle birlikte pota altından geçen haftanın MVP’si Jovo
Stanojevic’i kullanmaya başlayan Pınar Karşıyaka, farkı kapatmaya çalışsa da devrenin sonlarına doğru hem hücum hem savunmada adeta dağıldı ve devreyi 56-35 geride kapattı. Bir devrede neredeyse maç skoru gibi 56 sayı yiyen yeşil kırmızılı basketbolcularda en ufak bir galibiyet hırsının olmaması da ilk yarının dikkat çeken en önemli unsuruydu. Ayrıca fark açıldıkça sahadaki oyuncuların maçtan kopmaya başladığı da gözlendi. Son 1-2 dakika içinde gelişen bir Minsk fast-break’inde Alper Saruhan’ın geriye koşmaya mecalinin olmaması ve yenilen sayı sonrası kenara gelmek istemesi de bunun en açık örneğiydi. Bunun yanında pota altı savunmasının neredeyse hiç olmaması, her boydan rakip basketbolcunun elini kolunu sallayarak yeşil kırmızı pota altına drive edebilmesi de geçen sene Andre-Furkan ikilisyle rakip takımlara korku salan Karşıyaka pota altı savunmasının yerinde bu sene yeller estiğini gösteriyordu.
İkinci yarıya biraz daha hırslı başlayıp isabetli hücumlar kullanan Pınar Karşıyaka, savunma yapmayı yine unutunca konuk ekip farkın kapanmasını engelledi. Bu dakikalarda Mire Chatman ile sayılar bulan Kaf Kaf, son dakikada farkı 83-72 ile 11 sayıya kadar indirse de, son savunmada hem de 2 faul yapma hakkı varken, rakibine 3 sayılık atış halinde faul yapınca son periyoda 86-72 Minsk 2006 üstünlüğüyle girildi. Son periyodun hemen başında gelen Minsk üçlüğü ile fark 17 sayıya çıktı yeniden. Bu dakikadan sonra taraftarın desteğini de arkasına alan yeşil kırmızılılar ard arda üçlüklerle farkı 4 dakika kala 11 sayıya indirdi: 97-86. Son 1:21’de skoru 99-97’ye kadar getiren Kaf Kaf, son 40 saniyeye 102-99 geride girdi. 16 saniye İlkan’ın basketiyle fark 1’e inerken, Minsk’in taktif faulleri değerlendirmesi sonrası kullanılan ve maç boyunca 4/6 üç sayı isabetiyle oynayan Birkan Batuk’un kenarda tutulduğu son hücumu anlaşılmaz şekilde 4 saniye kala pota altından kullanmayı deneyen Karşıyaka, sonrasında başka sayı atma şansı bulamayınca karşılaşmadan 105-103 yenik ayrıldı.
Bu sezon kendi sahasında oynadığı üçüncü resmi maçında da 100’ün üzerinde sayı yiyerek sahadan yenik ayrılan Pınar Karşıyaka’da Mire Chatman attığı 36 sayıyla sahanın en skoreri olurken, yaptığı 7 top kaybı ise rakibe fast break olarak geri döndü. Geçen haftanın EuroChallenge MVP’si Jovo Stanojevic 27 sayı, 13 ribaund; Birkan Batuk ise 16 sayı, 3 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. Konuk ekipte ise Aliaksandr Kudrautsau 22 sayı, 7 asist, Courtney Eldridge 17 sayı, 7 asist, 3 top çalma, Justin Hawkins 17 sayı, Aliaksei Trastsinetski 3/3 iki sayı, 3/3 3 sayı isabetiyle 16 sayı ve De Von Hardin ise 14 sayı, 3 blok ile karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder