24 Kasım 2011 Perşembe

Cimbom son nefeste: 78-76

Turkish airlines Euroleague'de ülkemizi D Grubu'nda temsil eden Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Polonya ekibi Asseco Prokom'u uzatmada 78-76 yenerek grubundaki altıncı maçında üçüncü galibiyetini aldı. Grupta henüz galibiyeti bulunmayan rakibi karşısında devreyi 34-31 önde kapatan temsilcimiz, kabus gibi bir üçüncü periyot geçirdi. Polonya'daki maçın üçüncü periyoduna benzer bir şekilde, fakat rollerin değiştiği bir üçüncü öeyrek seyrettik. Galatasaray sayı bulmak, topu potaya yöneltmekte zorlanırken, savunmada da rakibin dış şutörlerini durduramayınca fark 10 sayının üzerine çıktı ve final periyoduna deplasman ekibi 57-46 önde girdi. Son periyodun başında da istediği ritmi bulamayan Cimbom maçın bitimine 5 dakika kala
67-53 gerideydi. Bu dakikadan sonra Songaila ve Lakovic'le sazı eline alan Galatasaray, seyircisinin muhteşem desteğiyle anlaşılmaz hakem kararlarına rağmen kalan beş dakikada 17-3'lük bir seri yakalayarak maçı uzatmaya götürdü: 70-70. Uzatma dakikalarında iki takım da çok hata yapıp düşük skor üretirken, Galatasaray Medical Park son iki savunmada rakibine potayı göstermeyerek karşılaşmadan 78-76 galip ayrıldı. 
Galatasaray Medical Park'ta 19 sayı, 10 ribaund ile oynayan Zaza Pachulia maçın en etkili ismi olurken, kritik anlarda kaçırdığı serbest atışlar Galatasaray'ın skorda rahatlamasına engel oldu. Preston Shumpert 13 sayı, 7 ribaund, Jamon Lucas 12 sayı, 5 ribaund, 3 top çalma ve geri dönüşün kahramanlarından Darius Songaila da 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Konuk ekipte ise Donatas Motiejunas 22 sayı, 10 ribaund, 3 top çalma, 4 blokla oynarken, Oliver Lafayette 18 sayı, 4 asist, 4 top çalma ve Przemyslaw Zamojski 15 sayı kaydettiler. 
Galatasaray Medical Park'ta dün antremanda Zaza Pachulia ile çarpışıp sakatlanan Furkan Aldemir oynamazken, Furkan'ın yokluğunda sarı kırmızılılar pota altında zaman zaman sıkıntı yaşadılar. Rus ve İspanyol hakemlerin iyi niyetli olmadığını düşündüğümüz kararları sonucu faul problemi de yaşayan sarı kırmızılılarda Songaila ve Andric beş faulle oyun dışında kalırken Lucas ve Cehver de uzun süre dört faulle sahada kaldılar. Galatasaray'da Lucas ve Shipp özellikle son periyotta savunmada önemli işler yaparken, Tutku ve Ender de istatistiklere yansımasa da kenardan gelip takıma verdikleri havayla galibiyette önemli rol oynadılar.Genel olarak oldukça kötü hücum eden sarı kırmızılıların savunmada direncini düşürmeyip 5 dakika içinden maçı geri çevirmesi ise Galatasaray Medical Park'ın bugünkü en olumlu yanıydı.

0 comments:

Yorum Gönder