24 Kasım 2011 Perşembe

Efes'ten önemli galibiyet: 67-58

Euroleague'de aldığı istikrarsız sonuçlar sonrası haftaya girerken C Grubu'nda beşinci sıraya kadar gerileyen Anadolu Efes, Sinan Erdem Salonu'nda konuk ettiği Sırp temsilcisi Partizan'ı üçüncü çeyrekteki müthiş savunması ile 67-58 yendi. Bu galibiyetle altıncı maçında üçüncü galibiyetini alan Anadolu Efes, aynı zamanda bu sezon Euroleague'de evinde oynadığı üçüncü maçında ilk kez sahadan galip ayrılmış
oldu.Efes aynı zamanda gruptaki sıralama açısından önemli olan bu karşılaşmayı kazanarak Partizan ile galibiyet sayısını da eşitlemiş oldu.
İlk devresi oldukça çekişmeli geçen ve karşılıklı sayılarla üstünlüğün sürekli el değiştirdiği maçta soyunma odasına 30-28 üstünlükle giden taraf, lacivert beyzalı temsilcimiz oldu. Üçüncü periyoda savunmasını iyice sertleştirerek başlayan Anadolu Efes, Partizan'a 6 dakika boyunca sayı şansı tanımadı. Maç boyunca Pekovic'ten istediği verimi alamayan Partizan, Sasha Vujacic'i durdurmakta da sıkıntı yaşayınca farkı açan Efes, son çeyreğe 49-36'lık üstünlükle girdi. Son çeyrekte Milosavljevic ve Andjusic'in dış şutları Partizan adına farkı kapatsa da (53-47), Savanovic ve Vujacic ikilisinin sayıları Efes'e İstanbul'daki ilk galibiyeti getirdi: 67-58.
Anadolu Efes'te Sasha Vujacic 21 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile yıldızlaşırken, Dusko Savanovic 16 sayı, 4 ribaund, Stanko Barac da 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladı. Partizan'ın en etkili ismi ise 15 sayı, 5 ribaund ile karşılaşmayı tamamlayan Milan Macvan oldu.

0 comments:

Yorum Gönder