24 Kasım 2011 Perşembe

Kanarya zirveyi sevdi: 77-69

Euroleague B Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe, grupta liderlik maçı niteliği taşıyan karşılaşmada İspanyol Perfumerias Avenida takımını deplasmanda 77-69 yenerek gruptaki altıncı maçını da kazanarak liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Karşılaşmanın ilk yarısını 38-34 geride kapatmasına rağmen mükemmel bir üçüncü periyot performansıyla son periyoda 59-53 önde giren sarı
kanaryalar, üstünlüklerini bu periyotta da koruyup karşılaşmadan 77-69 galip ayrıldılar. Fenerbahçe'nin üçüncü periyotta 49-44 gerideyken yakaladığı 15-0'lık seri maçın aynı zamanda da dönüm noktası oldu. Böylelikle haftaya beşer galibiyetle zirvenin iki ortağı olarak giren iki takımdan Fenerbahçe altıda altı yapıp zirvedeki yerinei sağlamlaştırırken, İspanyol ekibi ilk yenilgisini almış oldu. Fenerbahçe aynı zamanda Bayanlar Euroleague'de namağlup ünvanlı tek takım olarak da bir başka ünvanın sahibi oldu.
Fenerbahçe'de Angel McCoughtry 28 sayı, 6 ribaund ile maçın yıldızı olurken, Penny Taylor 16 sayı, 7 ribaund, Zane Tamane 12 sayı ve Nevriye Yılmaz 9 sayı, 7 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Perfumerias'ta ise Dewanna Bonner 24 sayı, 7 ribaund, 3 top çalma ile oynamasına rağmen yenilgiye engel olamadı.

0 comments:

Yorum Gönder