19 Kasım 2011 Cumartesi

Pınar Karşıyaka - Fenerbahçe Ülker: 75-77

Beko Basketbol Ligi 6.hafta açılış maçında Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Ülker, Karşıyaka Arena’da karşı karışya geldi. Baştan sona çekişmeli geçen ve heyecanın son hücuma kadar sürdüğü maçın son hücumunda ev sahibi ekibin ard arda Ikonic, Stanojveic ve Chatman ile denediği şutlardan yararlanamaması sonucu sahadan galip ayrılan taraf 77-75 ile Fenerbahçe Ülker oldu.
Taraftarı önünde karşılaşmaya istekli başlayan Pınar Karşıyaka, İlkan Karaman ve Mire Chatman ile etkili olurken, ilk 3 dakikayı 6-2, ikinci 3 dakikayı 10-6 önde geçip, periyodu da 17-15 önde kapadı. İkinci periyodun başında Mire Chatman ile etkili olan Pınar Karşıyaka farkı 6 sayıya kadar çıkardı: 26-20. Bu dakikadan sonra hücum ribaundlarındaki üstünlüğü ve Bogdanovic’in de devreye girmesiyle etkili olmaya başlayan Fenerbahçe Ülker farkı kapatarak 29-28 ile öne geçti. Karşılıklı basketlerle devam eden periyot ve ilk yarı 41-38 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci devrenin hemen başında Fenerbahçe Ülker 44-38’lik üstünlüğü yakalasa da Pınar Karşıyaka skoru 48-48’e getirerek oyundaki dengeyi sağladı. Oyunda çekişme ve skordaki denge periyot sonuna kadar devam edince final periyoduna 59-58 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle girildi. Son periyot ise büyük bir heyecan içinde geçti. İki takım karşılıklı sayılar bulurken skorda kopma yaşanmadı. Pınar Karşıyaka, son 1:20’de Mire Chatman’ın üç sayılık basketiyle 74-73 öne geçerken, boş geçen Fenerbahçe hücumu sonrası kazanılan hücumda zamanı geçirme derdiyle topu sıkıştırıp top kaybı yapan yeşil kırmızılılar Preldzic’in sayısına engel olamadı:74-75. Son hücumda önce Goran Ikonic ile bomboş bir üçlüğü kaçıran Kaf Kaf, alınan hücum ribaundu sonrası Jovo Stanojevic’in yakın mesafe atışından da sonuç bulamayınca ribaundu alan Emir Preldzic’e faul yapıldı. Preldzic’in 2/2 isabeti sonrası Ahmet Erdoğan kendisine yapılan ilk faulü atıp ikincisini kaçırdı. Ribaund mücadelesinde hücum hakkını elde eden Karşıyaka’nın son saniyede Mire Chatman ile kullandığı üç sayılık atış çemberin içinden dönünce Fenerbahçe Ülker sahadan 77-75 galip ayrılan taraf oldu.
Fenerbahçe Ülker’de Bojan Bogdanovic 16 sayıyla takımının en skoreri olmasına rağmen son çeyrekte ard arda kaçırdığı 3 üç sayılık atış ile Fenerbahçe’nin maçı koparmasına engel oldu. Fenerbahçe’nin galibiyetinde önemli rol oynayan diğer oyuncular ise 12 sayı, 9 ribaund ile Oğuz Savaş ve 12 sayı, 4 asist ile Emir Preldzic oldu. Pınar Karşıyaka’da ise 29 sayı, 7 ribaund, 4 asistlik bir performans sergileyen Mire Chatman en etkili isim olurken, Jovo Stanojevic 13 sayı, 5 ribaund, 4 asist, İlkan Karaman 11 sayı, 7 ribaund, 2 blok ve Goran İkoniç 11 sayı, 3 asist ile mücadele ettiler. Takım istatistiklerinde ise Fenerbahçe’nin 16-4 hücum ribaundu üstünlüğü sarı lacivertlilerin kazanmasındaki en önemli etkenlerden biriydi. 















2 yorum: