30 Kasım 2011 Çarşamba

Memo 3lükle veda etti, Telekom rövanşı aldı: 81-83

Euro Challenge Cup G Grubu'nda ülkemizi temsil eden iki ekipten Türk Telekom, Karşıyaka Arena'da konuk olduğu Pınar Karşıyaka'yı Mehmet Okur'un bitime 9 saniye kala attığı 3 sayılık basket ile 83-81 yenerek dördüncü maçında ikinci galibiyetini aldı. Pınar Karşıyaka ise bu yenilgi ile kendi evindeki üçüncü maçında ikinci yenilgisini almış oldu. 

Maça iyi başlayan Pınar Karşıyaka ilk yarı boyunca sürekli olarak üstünlüğünü korudu. İlk çeyreği Brandon Bowdry ve Onur Kentli ile bulduğu sayılarla 21-20 önde kapatan yeşil kırmızılılar, Alper Saruhan'ın üçlükleri ve Mire Chatman'ın da devreye girmesiyle farkı açarak son 3 dakikaya 40-30 önde girdi. Son dakika içinde basit hatalar yapan ve Telekom'un kolay sayılar bulmasına engel olamayan Kaf Kaf devreyi 44-38 önde kapattı. İlk devrede sahada genel olarak Pınar Karşıyaka üstünlüğü söz konusuyken, Mire Chatman'ın yaptığı ve Telekom fast break'leriyle sonuçlanan 3 top kaybı, İlkan Karaman'ın aklının sahada olmayıp, üzerine de yaptığı iki hücum faul ve Goran İkoniç'in bomboş 3 üç sayılık atış denemesinden isabet bulamaması farkın çift hanelerde olmasını engelleyen unsurlar oldu. Türk Telekom ise özellikle savunmada çok etkisiz kalırken, hücumda da Karşıyaka'nın yaptığı basit top kayıpları sonrası bulduğu hızlı hücumlarla ayakta kaldı. 
Üçüncü periyot karşılıklı sayılarla geçse de oyunda dengeyi kurup farkı kapatan Telekom, son dakikalarında öne geçtiği çeyreği 63-61 geride kapattı. Bu periyotta Telekom Mehmet ve Darius Washington'un sayılarıyla rakibini yakalarken, Karşıyaka'da ise Jovo Stanojevic Telekom'un çeyreği önde kapatmasına engel oldu. Periyodun son hücumunda bir faul yapma hakkı olan Karşıyaka'nın bu hakkını son 3 saniyede Bekir Yarangüme'nin üçlüğü sırasında kullanması yeşil kırmızılıların belki de son çeyreğe 5 sayı farkla önde girmesini engellemiş oldu. Son çeyreğe iyi başlayan taraf konuk Türk Telekom'du. Kaspars Kambala, Darius Washington ve Muratcan Güler ile etkili olan Türk Telekom, Pınar Karşıyaka savunmasının gevşemesi sonrası son 5 dakikaya girerken 63-68 öndeydi. Karşılıklı sayılarla geçen periyotta son saniyelere Alper'in serbest atış çizgisinden attığı basketle 81-80 önde giren Pınar Karşıyaka, bitime 9 saniye kala Mehmet Okur'un üç sayılık isabetine engel olamadı: 83-81. Son hücümu Mire Chatman'ın zorlama üçlüğüyle değerlendirmek isteyen yeşil kırmızılılar bu denemeden isabet sağlayamayınca, Türk Telekom karşılaşmadan 83-81 galip ayrıldı. 

* Karşılaşma boyunca iki takım da savunmada etkisiz gözüktü. Sezon başından beri savunma yapmama özellikleriyle dikkat çeken iki takımdan Türk Telekom ilk yarıda, Pınar Karşıyaka da ikinci yarının sonlarından birkaç top çalma yaparak savunmalarını etkinleştirse de az savunma ve yüksek sayılı bir karşılaşma seyrettik.
* Karşıyaka'nın skorerlerinden Mire Chatman'ın ilk yarıda yaptığı üç kritik top kaybı ile Pınar Karşıyaka'nın farkı açmasına engel olurken, aynı dönemde ard arda iki hücum faul yapan İlkan Karaman ve 3 üç sayılık denemesinden yararlanamayan Goran İKoniç'in formsuzlukları da dikkat çekti. İkoniç karşılaşmayı 0/6 üç sayı ile tamamladı. 
* Mehmet Okur 14 sayı, 10 ribaund ile maçın double-double yapan tek oyuncusu olurken, Türkiye'deki son maçında takımına maçı kazandıran üçlüğün de sahibi oldu. 
* Karşılaşmanın çeşitli bölümlerinde Telekom pivotu Kaspars Kambala Pınar Karşıyaka seyircisi ile diyaloga girdi. Alper Saruhan'a attığı dirsekten sonra seyirciye orta parmağını gösteren Letonyalı pivotun bu hareketi hakemlerin gözünden kaçarken, koç Timuçin Meriç'in gözü önünde olan bu olay sonrası oyuncusunu uyarmaması ve "kazanmak için her yol mübahtır" misali maçın geri kalanı boyunca oyunda tutması taraflı tarafsız herkesin tepkisini çekti. 
* Pınar Karşıyaka'nın bu sezon süregelen son hücum sıkıntısı bugün de dikkati çekti. Üçüncü periyodun sonunda faul hakkı dolmamışken, hücumun gelişimi sırasında bu hakkın kullanılmaması ve üç sayılık atış halindeyken faul yapılması bir önceki maçta olduğu gibi bu maçta da tekrarlanırken, maç sonundaki hücumun da zorlama bir üçlük tercihiyle sonlanması bize Pınar Karşıyaka - Fenerbahçe Ülker maçının son iki Karşıyaka hücumundaki acemi kurguyu hatırlattı. 
* Ve son olarak da... Pınar Karşıyaka 18 asist yaptığı bir karşılaşmayı kaybetmeyi başardı...

























0 comments:

Yorum Gönder