9 Kasım 2011 Çarşamba

Cimbom Slovenya'dan mutlu dönüyor: 79-70

Turkish Airlines Euroleague D Grubu'ndaki dördüncü maçında Slovenya deplasmanında Union Olimpija ile karşılaşan Galatasaray Medical Park, rakibini 79-70 yenerek grubundaki ikinci galibiyetini aldı. Galatasaray'da Furkan Aldemir 18 sayı, 11 ribaund ile galibiyette başrolü oynadı.
Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Galatasaray Medical Park, iyi savunma ve Ender Arslan’ın hücumdaki etkinliği sayesinde 2.5 dakika içinde 9-0 öne geçti. Sloven ekibinin ilk sayılarına Joshua Shipp’in 5 sayısıyla cevap veren sarı kırmızılılar
periyodun bitimine 6:30 kala skoru 14-4 yaptı. Seyirci desteğini de arkasına alıp farkı kapatmaya çalışan Union Olimpija’nın bu çabalarına Furkan Aldemir izin vermedi. Periyodun son 3.5 dakikasına 20-11 Galatasaray üstünlüğüyle girilirken genç yıldızın 8 sayı, 4 ribaund ve 2 top çalması vardı. Ender ve Lakovic’ten gelen top kayıpları sonrası Sloven ekibi farkı 2 sayıya indirse de (20-18), Furkan ve Shipp ile gelen sayılar farkı korudu ve ilk çeyrek 27-23 Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi. Yüksek skorlu geçen ilk çeyrekten sonra, ikinci periyodun ilk 4 dakikası bol top kaybı ile ve skor olmadan geçildi. İlk sayıları Tutku ile bulan Galatasaray, Shumpert’ın da devreye girmesi ile 7-0’lık bir seri yakaladı ve skoru 34-23 yaptı. Karşılıklı sayılarla geçen çeyreğin kalanında skor 10 sayı civarında seyrederken son 2 dakikaya 41-29 temsilcimiz üstünlüğü ile girildi; devre de 44-37 Galatasaray üstünlüğüyle kapandı. İlk devre genel olarak Galatasaray’ın kontrolü altında geçerken periyot sonlarında yenen 5 sayı olmasa sarı kırmızılılar devreye çok daha rahat girebilirdi.
İkinci devrenin başında sarı kırmızılılar sayı bulmakta zorlanırken, Ratko Varda’nın dirseği sonrası kaşı açılan Furkan Aldemir’in kenara gelmesi savunmada Varda’nın kolay sayılar bulmasına neden oldu. 6-0’lık Olimpija serisi farkı 1’e indirse de (43-44), Darius Songalia devreye girip attığı 6 sayı ile sarı kırmızılıları tekrar rahatlattı. Son 1:30’a 7 sayı farkla üstün giren temsilcimiz (50-57), 1.5 dakika içinde sayı atamadan potasında 6 sayı görünce final periyoduna sadece 1 sayı farkla 57-56 önde girebildi. Son periyotta Galatasaray Furkan, Lucas ve Shipp ile oyuna ağırlığını koydu. Periyoda Furkan’ın smacıyla başlayıp, Lucas’ın turnikeleri, yine Furkan’ın pota altı etkinliği ve sonrasında da Shipp’in sayılarıyla farkı açan Galatasaray karşılaşmadan 79-70 galip ayrılarak Euroleague’de ikinci galibiyetini almış oldu.
Galatasaray Medical Park’ta 18 sayı, 11 ribaund, 2 top çalma ile oynayan Furkan Aldemir karşılaşmanın yıldızı olurken, Joshua Shipp 17 sayı, Preston Shumpert 11 sayı ve Darius Songaila ise 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Union Olimpija ise Aleksandar Capin 5/6 üç sayı isabet ile 15 sayı, 3 asist, 3 top çalma, Ratko Varda 14 sayı ve Deon Thompson 11 sayı ile oynadılar.

2 yorum:

  1. Karşıyaka Furkan'ı elinden kaçırdığına yanmalı!

    YanıtlaSil
  2. İzzet mi Furkan mı ? Orhun Ene acaba nasıl karar verecek bundan sonra ! Ligde bile 10dk. süreyi zor alan İzzet'i milli takıma alarak adeta 11 kişi ile gelmemize sebep oldu Orhun Ene.

    YanıtlaSil