29 Mayıs 2017 Pazartesi

Berk & Egehan sahaya Okben kenara

Bu akşam Fenerbahçe Ülker Arena'da oynanan Fenerbahçe - Darüşşafaka Doğuş Play-Off yarı final maçında, üçüncü çeyreğin sonlarına doğru farkın açılması, normal sezonda fazla süre şansı bulamayan genç ve Türk oyunculara forma şansı yarattı. 20 sayıya çıkan fark sonrası Obradovic daha final periyoduna girmeden Berk, Egehan, Ahmet gibi genç isimleri sahaya sürerken, maç sonuna kadar Türk ağırlıklı bir beşle sahada kaldı. 
 

Fenerbahçe'de 11 dakika sahada kalan Egehan Arna 2/3 üç sayı isabeti ile 6 sayı - 2 ribaunt, Berk Uğurlu 4 sayı - 1 ribaunt ve 16 dakika süre alan Ahmet Düverioğlu 4 sayı - 4 ribaunt - 1 asist - 1 blok ile aldıkları süreyi hiç de fena sayılmayacak bir şekilde değerlendirdiler. Benzer şekilde Milli Takım kadrosuna seçilmesi olası Melih 21 dakikada 18 sayı ile takımın en skoreri olurken, Barış Hersek de 10 dakikada verdiği mücadele ile 2 ribaunt aldı. 

Fenerbahçe'de farkın açılması sonrası süre alan isimler hem genç hem de Türk oyuncuların sahada olması açısından sevindirirken, David Blatt'ın bu dakikalarda bile ana rotasyonundan vazgeçmemesi dikkat çekti. 9 kişilik rotasyonunu farka rağmen bozmayı tercih etmeyen ve Fenerbahçe'nin gençlerine karşı bile bu isimlerle devam eden Blatt, Okben Ulubay'a 8 dakika süre verip, son dakikalarda benche alırken, Milli Takım için aday isimlerden Mehmet Yağmur 2 dakika süre aldı; Ender ve Oğuz ise benchte oturdu. Okben Ulubay'ın sahada kaldığı sürelerde isteksiz görünmesi ve çemberi hiç düşünmemesi Blatt'ın muhtemel bahanesi olsa bile, zaten çekişmeli anlarda süre vermediği bir genç oyuncuyu hiç bir iddiası olmayan dakikalarda bu şekilde cezalandırması, genç oyuncuları sahada görmekten mutlu olan biri olarak beni oldukça üzdü. 


Darüşşafaka'nın ve David Blatt'ın Türk oyuncular hakkındaki stratejisini beğenmeyen bir basketbolsever olarak bir kez daha hem geleceğimiz için, hem de milli takımın önümüzdeki sezonu için bu düşüncemde yanılmadığımı anladım. Son olarak da Okben'in sezon ortasında verdiği kararı bir kez daha değerlendirip, önümüzdeki sezonlarda benzer hataları tekrarlamaması adına gerekli dersleri almasını dilerim. Onun Giresun'daki performansını özledik; kendine uygun bir takımda benzer performansları sergileyerek adım adım hem kendisi hem de Milli Takım için hakkettiği yere geleceğine inanıyorum.  

1 yorum:

  1. Okben seneye bütçesi daralan bir Karşıyaka'da neden olmasın. Alp-Ponitka-Okben-Egemen'in yanına 3 nokta ABD'li. 1 PG - 1 PF/C - 1 PG/SG olsun onlar da.

    YanıtlaSil