3 Mayıs 2017 Çarşamba

Daçka'dan ilk 4 yolunda dev adım

Basketbol Süper Ligi'nde 28.haftanın kapanış maçı, play-off'lar öncesi ligi ilk 4 içerisinde bitirerek ev sahibi avantajını elde etmek isteyen iki takımı Volkswagen Arena'da karşı karşıya getirdi. Maç öncesi Darüşşafaka'nın Euroleague'de Real Madrid serisi sonrası lige nasıl döneceğini merak ediyordum. Tibor Pleiss'in sakatlığından dolayı kadroda olmamasına maç öncesi Alex Tyus'un da sakatlığı eklenince Galatasaray'ın pota altı, sene sonunda NBA draftlarında şansını deneyecek olan genç oyuncu Ege Arar'a kaldı.
 
 
Maç iki takımın karşılıklı basketleriyle başladı ve ilk 5 dakika 13-13 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra Austin Daye ile 3 sayılık atışlarda etkili olan Galatasaray ilk çeyreği 22-14 önde kapattı. Ikinci çeyrekte de yüzdeli 3 sayı performansını ve etkili savunmasını sürdüren sarı kırmızılılar farkı 13 sayıya kadar çıkarsa da, Ege Arar'ın 3. faulü almasıyla beraber Darüşşafaka Ante Zizic ile pota altındaki üstünlüğünü hissettirmeye basladi. İlk yarıyı 41-34 Galatasaray Odeabank önde bitirirken Darüşşafaka'nın sezon arasında kadrosuna kattığı 20 yaşındaki yıldız adayı Ante Zizic ilk yarida 12 sayı üreterek sahanın en skorer ismi oldu.

İkinci yarıya Daçka etkili başladı; Galatasaray'ın en etkili ismi Austin Daye dördüncü faulünü alarak kenara gelip Erick McCollum da verimli olamayınca Galatasaray hücumda oldukça zorlandı ve 25. dakikada maç 45-45 dengeye geldi. Üçüncü çeyrekte hücumda tıkanan Galatasaray'da kilidi açan isim kaptan Sinan Güler olurken art arda attigi 2 üçlük ile takımına nefes aldırdı. Fakat momentumu eline geçiren Darüşşafaka Doğuş üçüncü çeyreği 59-56 önde kapatırken çeyreğin en etkili ismi kısa sürede bulduğu 10 sayıyla Daçka'nın Letonyalı guardı Bertans oldu.
Son çeyrekte hakemler oyunun kontrolünü ellerinde tutmakta oldukça zorlanırlarken Galatasaray Odeabank koçu Ergin Ataman'ın hakem kararlarına gösterdiği sert tepki ve çalınan iki teknik faul maça damga vurdu. Bu dakikadan sonra Galatasaray oyun disiplininden koparken Daçka maçi 78-69 kazanarak ilk 4 yolunda önemli bir adim attı.
Maçın oyuncusu : Dairis Bertans (Darüssafaka Dogus), bu sezonki en iyi maçlarından birini ortaya koyarken maçı 19 sayıyla tamamladı.
Maçın hayal kırıklığı: Erick McCollum (Galatasaray Odeabank) ve Hakem üçlüsü. McCollum 10'da 1 saha içi isabetiyle oynarken, hakemler Euroleague'de özellikle CSKA-Baskonia serisindeki skandal kadar olmasa da oldukça kötü bir maç yönetti.

0 comments:

Yorum Gönder