4 Mayıs 2017 Perşembe

BSL'de Play-Off yarışında son viraj

Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes'in 2 erteleme maçı hariç 28. hafta maçları tamamlanırken, kalan iki Play-Off biletini elde etme mücadelesi son iki hafta öncesinde iyice kızıştı. Pınar Karşıyaka, Gaziantep Basketbol ve Tofaş bu iki bilet için kıyasıya mücadele etmekte. Kalan iki haftada birbirleriyle yapacakları maçlar da dahil olmak üzere önemli mücadelelere çıkacak bu üç ekibin kalan maçlarını ve Play-Off ihtimallerini değerlendirdim.


Değerlendirmeye işi nispeten daha kolay olan Pınar Karşıyaka'dan başlayalım. Yeşil kırmızılılar bu hafta deplasmanda oynayacakları Best Balıkesir maçını kazandıkları takdirde Play-Off'u garantileyecekler. Rakibin son şansı olduğundan oldukça saldırgan oynacağı düşünüldüğünde Kaf Kaf'ın işi çok kolay olmayacaksa da, favori taraf oldukları aşikar. Kazandığı takdirde Play-Off'u garantileyecek Karşıyaka'nın, kaybettiği takdirde ise son maçta kendi sahasında Tofaş'ı yenmesi gerekecek. Kaf Kaf'ın iki maçı kaybettiği durumda ise devreye ikili ve üçlü averajlar girecek. Bu ihtimaller durumunda ise Tofaş'tan 6'dan fazla fark yememeleri gerekmekte. 


Gaziantep Basketbol bu hafta Halk Enerji TED Ankara Kolejliler'i yenerek haftayı kayıpsız kapatırken, önümüzdeki hafta sahalarında Muratbey Uşak, son hafta ise deplasmanda İstanbul BBSK ile karşı karşıya gelecekler. Bir alt sıralarındaki Tofaş'a karşı ikili averajda avantajları bulunan Gaziantep temsilcisinin bir galibiyet alması durumunda Play-Off'a katılması garantileniyor. Gaziantep Basketbol iki maçı da kaybetmesi durumunda bile ancak Tofaş'ın kalan iki maçını kazanması halinde Play-Off dışında kalacak. Bu anlamda son hafta Pınar Karşıyaka ve Tofaş'ın birbiriyle karşılaşması Gaziantep'in oldukça işine yaramakta.

Play-Off yarışında en dezavantajlı ekip ise kuşkusuz Tofaş. Matematiksel olarak şansı devam eden Bursa ekibinin akıbeti, öncelikle iki maçlarını da (Yeşil Giresun Belediye ve Pınar Karşıyaka) kazanmalarına ardından ise rakiplerinin kayıplarına bağlı. Tofaş iki maçını kazandığı durumda 15 galibiyete ulaşacak. Bu durumda ise Gaziantep Basketbol'un ya iki maçını da kazanmasını ya da iki maçını da kaybetmesi gerekiyor. Zira diğer durumda ( 1 galibiyet - 1 mağlubiyet) oluşacak ikili ya da üçlü averajlar Tofaş'ı dokuzuncu sırada bırakacakken, Gaziantep'in iki maçını da kaybetmesi durumunda Tofaş, Pınar Karşıyaka ile oynayacağı maçın farkına göre 7 veya 8inci olacak. Gaziantep Basketbol'un iki maçını da kazanması durumunda ise Pınar Karşıyaka ile ikili averaja kalacak olan Tofaş, İzmir'deki maçı 7 sayıyla kazandığı takdirde Kaf Kaf'ı Play-Off dışında bırakıp normal sezonu sekizinci sırada tamamlayacak.  

1 yorum: