5 Mayıs 2017 Cuma

BSL'de yılın genç oyuncusu kim olmalı?

-->> Anket sayfanın sağ tarafındadır --->>
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde sona yaklaşırken, sezon değerlendirmelerine de yavaş yavaş başlamak lazım. Bu sayfada belki de en çok yer verdiğimiz konuların başında genç basketbolcularımız, performansları ve gelişimlerinin yer aldığını düşünürsek, değerlendirmeye sezonun ön plana çıkan genç basketbolcularına göz atarak başlamak doğru olacaktır. Bu anlamda sayfamızın sağ tarafında yer alan "Yılın Genç basketbolcusu" anketimize oy vererek siz de fikrinizi paylaşabilirsiniz. Karar vermenize faydalı olması açısından bizim gözümüzde en çok dikkat çeken altı ismi ve bu sezonki performanslarını sizin için özetledik. 1996 ve sonrası doğumlu oyuncuları dikkate aldığımız anketimize oylarınızı bekliyoruz. Basketbol Süper Ligi Play-Off final serisi tamamlanana kadar oylamaya katılabilirsiniz:

Ege Arar (Galatasaray Odeabank): Bu sezonu hem Galatasaray Odeabank hem de Pertevniyal formaları giyerek geçiren Ege, zaman zaman Galatasaray'da yaşanan sakatlık problemini kendi adına fırsata çevirmesini bildi. Basketbol Süper Ligi'nde 17 dakika süre alıp 2.9 sayı - 3.7 ribaunt ortalamalarında kalsa da, sarı kırmızılı takımın pota altında problem yaşadığı zamanlarda mücadelesiyle alkışı haketti. THY Euroleague'de de 9 maçta forma giyme şansı bulan 1996 doğumlu forvet 2.4 sayı - 3.3 ribaunt ortalamaları elde etti. Ege'nin TBL'de Pertevniyal forması altında da 20 maçta 12 sayı - 9.4 ribaunt ortalamalası ve 8 double-double ile mücadele ettiğini hatırlatmadan geçmeyelim. 

Tolga Geçim (Banvit): 1996 doğumlu Tolga sezon başındaki sakatlık problemi nedeniyle uzun süre parkelerden uzak kalırken, sakatlığın geçmesiyle beraber Banvit rotasyonunun önemli bir parçası oldu. İstatistiksel anlamda sakatlığın dezavantajını yaşayan genç forvet, Basketbol Süper Ligi'nde 16 maçta 4.7 sayı - 2.4 ribaunt - 1.7 asist ve %44'lük bir üç sayı yüzdesi yakalarken, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde de 3.7 sayı - 1.8 ribaunt - 2 asist ortalamaları yakaladı. 1'den 4 numaraya kadar olan pozsiyonlarda sırıtmadan sorumluluk alabilen Tolga'dan sakatlık problemi yaşamadığı takdirde önümüzdeki sezon yükelen bir performans beklenmekte. 




Okben Ulubay (Darüşşafaka Doğuş): Sezon başında belki de en büyük çıkışı yapan genç basketbolcu olarak gösterilen ve YeşilGiresun Belediye'nin sürpriz performansında önemli pay sahibi olan Okben, Darüşşafaka'ya transferi sonrası aynı süreleri alamayarak gerileyen bir performans gösterdi. Her ne kadar sezonun iki yarısı Okben için iki farklı mevsim niteliğinde geçse de ilk yarıdaki performansıyla bile yılın gençleri arasına girmeyi hakettiğini düşünüyorum. YeşilGiresun Belediye formasıyla 15 maçta 12.9 sayı - 3.6 ribaunt ve 3 asist ortalaması elde eden ve %45.8 (39/85) ile üç sayı atan Okben'in, Daçka'da 11 maçta daha düşük bir sorumluluk seviyesiyle 1.8 sayı ortalamasına kadar düştüğünü görüyoruz. Fakat bu yanılgıya düşmeden, Okben öncesi ve sonrası YeşilGiresun performansları arasındaki farka bakıp 1996 doğumlu genç yıldızın bu sezon ligimize olan etkisini değerlendirmek belki de daha doğru olacaktır. 


Doğuş Özdemiroğlu (YeşilGiresun Belediye): YeşilGiresun Belediyespor'un sezon başında Darüşşafaka Doğuş'tan kadrosuna kattığı Doğu Özdemiroğlu da özellikle Okben'in takımdan ayrılmasından sonra artan sorumluluğu ile Giresun ekibine önemli katkılarda bulundu. Basketbol Süper Ligi'nde 28 maçın tamamında forma giyen Doğuş ortalama 18.4 dakika süre alırken, 5.9 sayı - 2.9 ribaunt - 1.7 asist ve 1.3 top çalma ortalamaları yakaladı. Özellikle Okben'in transferi sonrası sezon başına oranla daha fazla sorumluluk alan, sorumluluk aldıkça da kendine güveni ve performansı artan Doğuş, bu sezonun en dikkat çeken genç oyuncularından biri oldu. 

Yiğit Arslan (Tofaş): Tofaş'ın 1996 doğumlu guardı bu sezon hem Tofaş A takımında süre bulup katkı verirken, hem de TB2L'de Tofaş Gelişim takımının geçirdiği başarılı sezonda önemli pay sahibi oldu. Yiğit Basketbol Süper Ligi'nde 20 maçta ortalama 9 dakika süre bulabilse de, 3.2 sayı - 1.4 ribaunt ortalamaları elde etti. Kadir Bayram ve Muhsin Yaşar ile birlikte Orhun Ene'nin süre verdiği gençlerden biri olan Yiğit'in Tofaş'ın gelecek planında önemli bir yeri var. Tofaş Gelişim takımında da 10 maçta forma giyen genç oyuncu 17.2 sayı - 6.1 ribaunt - 5.7 asist ile oynadığı maçlarda takımın liderlik rolünü üzerine aldı. Her ne kadar aldığı sürenin sınırlı olması nedeniyle istatistiksel anlamda fazla öne çıkamayan Yiğit'in top çalma yönünün de kuvvetli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Furkan Korkmaz (Banvit): Sezonda Anadolu Efes'te başlayan Furkan, bu takımda beklediği süreleri alamaması sonrası sezon ortasında Can Maxif Mutaf ile takas edilip Banvit'in yolunu tutmuştu. Banvit'te hem aldığı süreler hem de performansını yükselten 1997 doğumlu Furkan, hem lig hem de FIBA Şampiyonlar Ligi'ndeki performansıyla oldukça başarılı bir sezon geçirdi. Ligde Anadolu Efes formasıyla 10 maçta 6.6 sayı - 1.3 ribaunt ortalamaları ile oynarken, Banvit'e transferi sonrası 17 maçta ortalama 22 dakika süre alıp 9.2 sayı - 3.2 ribaunt - 2.3 asist ortalaması yakalayarak performansını geliştiren Furkan, FIBA Şampiyonlar Ligi'ndeki 10 maçta da 10.4 sayı - 4.1 ribaunt ve %49 üç sayı (21/43) yüzdesi elde edip Banvit'in finale kadar gelmesinde önemli pay sahibi oldu. 

3 yorum:

  1. furkan korkmazı beğeniyorum bence bu listede üst sıraları hakediyor baskette

    YanıtlaSil
  2. Bu durumda sağ taraftaki anketten kendisine oy vererek ona destek olabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  3. furkan korkmaz evet 2017 nin son ayında iyidi ama şimdi biraz düşül gördüm kendisidne.

    YanıtlaSil