27 Mayıs 2017 Cumartesi

Son yarı finalist Anadolu Efes oldu

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Play-Off ilk turu eşleşmeleri içinde kazananın belli olmadığı tek seri olan Anadolu Efes - Galatasaray Odeabank serisinin son maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelen iki İstanbul temsilcisinin mücadelesinde sahadan 87-76 galip ayrılan Anadolu Efes seride durumu 2-1 yaparak yarı finale yükseldi. Zorlu maçın ilk devresini de 48-40  önde tamamlayan lacivert beyazlılar böylece yarı finalde Beşiktaş Sompo Japan'in rakibi oldular. 


İlk yarıda iki takım da savunmayı ikinci plana atıp, öncelikli olarak skor üretmeyi düşündü. Anadolu Efes'te ilk beş çıkan ve Ergin Ataman'ın riske ederek savunmada arka plana attığı Doğuş Balbay içeri penetreler ve bir üç sayı isabeti ile lacivert beyazlılara skor anlamında ekstra katkıda bulunurken, ilk çeyrekte Cedi Osman, ikinci çeyrekte ise Derrick Brown skora katkıda bulundular. Galatasaray Odeabank'ta ise Austin Daye 6/7 saha içi isabeti ve 16 sayıyla skor yükünün önemli kısmını yüklenirken, McCollum da 13 sayıyla etkili oldu. Anadolu Efes devre boyunca sadece 4 faul yaparken, bu dört faulün 3'ü Bryant Dunston'dan gelince Perasovic'in oyun düzenini bozmayı başaran Galatasaray devrenin sonlarına doğru 38-38 eşitliği yakalasa da, kalan sürede yapılan basit top kayıpları sonrası gelen 10-2'lik Anadolu Efes serisi devre skorunu 48-40 olarak belirledi. 


Soyunma odası dönüşü iki takımın da hırsı daha devrenin ilk dakikasında Pleiss ve Brwon arasındaki gerginlik ve sonrasında çalınan karşılıklı teknik faulle iyice belirgin hale geldi. İki çeyrek boyunca toplamda 9 faul yapan iki takımın sadece 2 dakika içinde 5 faul yapması çeyreğin çekişmeli geçeceği sinyallerini verse de, bu savunma gayreti ve mücadele maçtaki skor üretiminin hızını kesmedi. İlk beş dakikası 59-51 Anadolu Efes üstünlüğünde geçen üçüncü çeyreğin ikinci kısmı hakemlerin iki taraftarı da memnun etmeyen düdükleri sonrası tribünde de gergin bir hale gelirken, Galatasaray taraftarının tepkisinin neden olduğu iki anons ve Dunston'a çalınan ucuz dördüncü faul sonrası Anadolu Efes taraftarının tepkisini izledik. 10 sayı civarında gidip gelen çeyreğin sonlarında Galatasaray'ın hücumda yaptığı basit hatalar ve top kayıplarını Thomas ve Heurtel ile değerlendiren Anadolu Efes farkı 14 sayıya kadar yükseltirken, son 10 dakikaya da 69-55 önde girdi. 

Final periyoduna Brown'un 5 sayısıyla başlayan Anadolu Efes ilk dakika dolmadan farkı 19 sayıya çıkardı: 74-55. Maçın kırılma noktasında Galatasaray Odeabank'ta devreye giren Tyus 4 sayıyla kötü gidişe dur derken, ardından McCollum'un kaydettiği 5 sayı da farkı 12 sayıya indirerek (76-64) sarı kırmızılılara oyuna tekrar ortak olma yolunda bir umut ışığı yaktı. Skorun 80-68'de tıkandığı yaklaşık 2 dakikalık bölümde savunma gayretiyle hücumlardan boş döndürdüğü Anadolu Efes'i, oyunun ofansif tarafındaki basit hataları sonrası cezalandıramayan Galatasaray Odeabank son 2 dakikaya girerken Derrick Brown'un üçlüğüyle farkın 17 sayıya çıkmasına engel olamadı: 85-68. Kalan sürede Anadolu Efes farkın kapanmasına izin vermeyince sahadan 87-76 galip ayrılarak seride durumu 2-1 yaptı ve yarı finalde Beşiktaş Sompo Japan'in rakibi oldu. 

Anadolu Efes'te Derrick Brown 4/6 üç sayı isabeti 22 sayı - 7 ribaunt - 3 asist ile en skorer isim olurken, Deshaun Thomas 15 sayı - 4 ribaunt, Thomas Heurtel 13 sayı - 2 asist, Doğuş Balbay 11 sayı - 4 ribaunt, Cedi Osman 8 sayı - 5 ribaunt - 2 top çalma ve Jayson Granger da 7 sayı - 5 ribaunt - 9 asist - 4 top çalma ile galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. Galatasaray Odeabank'ta ise Errick McCollum 5/7 üç sayı isabet ve 32 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Austin Daye de 3/4 üç sayı isabetiyle 21 sayı - 5 ribaunt ile mücadele etmesine rağmen son 15 dakikada sayı kaydedemeyerek oyunun kritik anlarında takımına katkıda bulunamadı. Takım istatistiklerinde ise Anadolu Efes'in ribauntlarda 40-30, asistlerde 21-14 ve top çalmalardaki 11-4'lük üstünlüğü sahadaki galibiyetin bir özeti niteliğindeydi. 

0 comments:

Yorum Gönder