5 Eylül 2016 Pazartesi

12 Cesur Yürek Rio'da madalya peşinde

2016 Rio Olimpiyat oyunları heyecanında ilk perde önceki hafta kapanırken, olimpiyat ateşi çarşamba günü Paralimpik Oyunları ile tekrar yakılıyor. 7-18 eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Paralimpik oyunlarında ülkemizi temsil edecek sporcular ve takımlar arasında Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takımımız da bulunuyor. Dünya üçüncüsü ve Avrupa ikincisi unvanlarıyla oyunlara katılacak olan milliler 8 eylülde başlayacak basketbol mücadelelerinde madalya için ter dökecekler. 


2014 Dünya Şampiyonası'nda yarı finalde hala daha inanmakta zorluk çektiğimiz şansız Avustralya yenilgisiyle finali kaçıran ve bronz madalya elde eden, 2015 Avrupa Şampiyonası'nda ise namağlup geldiğimiz finaldeki İngiltere yenilgisi sonrası gümüş madalya elde eden millilerimizin Rio'daki en büyük hedefi yine bir madalya. İlk tur grubunda son Dünya şampiyonu Avustralya'nın yanında, Kanada, Hollanda, Japonya ve İspanya ile karşılaşacak olan 12 Cesur Yürek, gruptan avantajlı bir pozisyonda çıkıp çeyrek finalde dişine göre bir rakiple eşleşme peşinde olacak. 




Son yıllarda Erkek Tekerlekli basketbolumuzdaki çıkış ve sonrasında gelen üç Avrupa ikinciliği ve bir Dünya üçüncülüğüne bir de Olimpiyat madalyası eklemek için mücadele edecek olan millilerimizi madalya yolunda sonuna kadar destekliyor ve onlarla gurur duyuyoruz. Kendilerinin de dediği gibi sonuç ne olursa olsun, mücadeleyi bırakmayacaklarından eminiz. Madalya yolunda başarılar 12 Cesur Yürek!

1 yorum:

  1. Bu takımdan beklentimiz büyük. Gününde olduklarında final yapabilecek kapasitedeler.

    YanıtlaSil