3 Eylül 2016 Cumartesi

Lampe & Ponitka A.Ş. ile Polonya zirvede

Eurobasket 2017 Avrupa Şampiyonası elemelerinde D Grubu'nda mücadele eden Polonya gruptaki ikinci maçında Belarus'u 97-79 mağlup ederek ilk 2 maç sonunda grupta ilk sırada yer aldı. Polonya kadrosunda yer alan eski Beşiktaşlı Maciej Lampe ve Pınar Karşıyaka'nın yeni transferi Mateusz Ponitka skorer performanslarıyla takımlarını galibiyete taşıyan isimler oldular. 


Polonya'nın Portekiz'i 83-57 yendiği ilk grup maçında Pontika 14 sayı - 6 ribaunt ve Lampe 9 sayı - 6 ribaunt - 3 asistle tamamlarken, bu akşam Belarus karşısında yine bu ikilinin yükselen başarılı performanslarını seyrettik. Maça hızlı başlayan Polonya'nın ilk çeyrekteki ivmesini yükselten isimlerden biri olan Mateusz Ponitka maçı 25 dakikada 6/8 saha içi isabeti ile 14 sayı - 7 ribaunt - 4 asist ve 2 top çalma ile tamamlarken, ilk maçta elde ettiği takımın en skoreri unvanını ise bu kez Lampe'ye bıraktı. Maciej Lampe sahada kaldığı 26 dakikada 10/13 saha içi isabeti ile 25 sayı bulurken, 8 ribaunt ve 31 verimlilik puanıyla da Belarus'un direncini kıran isim oldu. 


Geçtiğimiz sezon Banvit forması giyen Slaughter'ın da 13 sayı - 6 asistle oynadığı maçta sahadan 97-79 galip ayrılan Polonya, böylece ikinci maçından da galibiyetle ayrılarak grupta liderliği elde ederken, aldığı rahat galibiyetlerle grup liderliğini kaptırmaya niyeti olmadığının da sinyallerini vermiş oldu. Polonya gruptaki üçüncü maçında çarşamba akşamı Estonya karşısına çıkacak. 

1 yorum:

  1. Ponitka'nın performansı Karşıyakalıları umutlandırıyor

    YanıtlaSil