30 Eylül 2016 Cuma

FIBA U18 yeni tarihi belli oldu

Bu yaz Samsun'da yapılması planlanan; fakat ülkemizdeki siyasi gelişmeler nedeniyle süresiz olarak ötelenen FIBA U18 Avrupa Şampiyonası'nın yeni tarihi belli oldu. Bugün FIBA tarafından Münih'te yapılan açıklamaya göre şampiyona önceden öngörüldüğü gibi yine Samsun'da yapılacak olup 16-22 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. 



Turnuva programını bir nebze kısaltmak için Top16 turunun iptal edildiği turnuva takvimine göre dörderli dört grupta oynanacak ilk tur maçları sonunda ilk iki sırayı alan takımlar 20 aralıkta çeyrek final, 21 aralıkta yarı final, 22 aralıkta ise final maçları oynayacaklar. Turnuvanın ilk beşine giren ülkeler önümüzdeki yıl Kahire'nin ev sahipliği yapacağı 2017 U19 Gençler Dünya Şampiyonası bileti elde edecekken, son 3 sırada yer alan ülkeler B Kategorisi'ne düşecekler. 



Evsahibi yapacağımız turnuvada ilk tur grubunda Yunanistan, Finlandiya ve Almanya ile karşılaşacak olan Genç Milli Takımımız, önce ilk iki sırada kendine yer bulup çeyrek finalist olma, ardından da madalya peşinde koşacak. Kısmi olarak bu turnuvada yer alacak oyuncularımızın forma giydiği alt yapı takımları 2015'te U16 Avrupa üçüncüsü, U18 Avrupa ikincisi, 2016 U16 Avrupa üçüncüsü ve 2016 U17 Dünya ikincisi olmuştu. 

0 comments:

Yorum Gönder