20 Eylül 2016 Salı

YeşilGiresun'un gençlik aşısı tutacak mı?

Sezon öncesi kurduğu genç kadroyla dikkatleri üzerine çeken YeşilGiresun Belediyespor, son olarak geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması giyen Enes Taşkıran ve Ömer Utku Al ile de anlaşarak yaş ortalamasını iyice aşağı çekti. Altyapı milli takımlarında birçok kez forma giyen oyuncuları kadrosuna katan Giresun ekibi, takımı nokta yabancı transferleriyle de destekleyerek başarıyı yakalama hedefinde. Sezon öncesinde zor günler geçiren; lige katılıp katılmayacağı tartışmaları yapılan Karadeniz ekibi, böylece hem maddi anlamda ekonomik bir kadro kurmuş, hem de Türk basketbolunun geleceği için de önemli bir adım atmış oldu. 


Ricky Ledo, Malcolm Armstead ve Anthony Gill'den oluşan yabancılara, son olarak da denemeye aldığı Markus Kennedy'i ekleyen Yeşil Giresun'un nasıl bir basketbol sahaya yansıtacağını ve başka bir yabancı transferine ihtiyaç duyup duyamayacağını önümüzdeki günler gösterecek; biz de takım yapısıyla ilgili yorumu birkaç hazırlık maçı sonrası yapacağız. Fakat takım kadrosuna baktığımızda Pınar Karşıyaka'dan gelen tecrübeli İnanç'ı bir kenara bırakırsak çok genç bir takım kurulduğunu ve ligde kalma yolunda zorlu bir mücadele verileceğini söylemek mümkün. 

Takımın gençliğini 37 yaşındaki İnanç Koç liseyi bitirdiğinde, kadrodaki Türk oyunculardan hiçbirinin daha ilkokula bile başlamamış olduğunu söyleyerek daha rahat açıklayabiliriz. Karşıyaka'da da "abilik" görevini yapmış olan İnanç'ın kendini başka hiçbir takımda bu kadar "abi" hissedebileceğini söyleyemeyiz. 26 yaşındaki Gökhan Şirin'in haricinde en büyüğünün 21 yaşında olduğu Türk rotasyonunda Doğuş Özdemiroğlu, Ömer Utku Al, Enes Taşkıran, Okben Ulubay, Efe Beşok, Emircan Koşut gibi henüz çok genç, milli takım tecrübesi olan ve oynadığı takdirde basketbolunu geliştireceğine inandığımız isimler bulunuyor. 


Birkaç hazırlık maçı sonrası kurulan takımın nasıl bir kimyaya sahip olacağını daha net söyleyebileceğiz şüphesiz. Eğer başka bir yabancı transferi gelmez ve bu gençlerle devam edildiği takdirde de skor ne olursa olsun, taraflı tarafsız tüm basketbolseverlerin desteğini alacaklarından kuşkumuz yok. Biz de hem bu gençlere verecekleri mücadele için, hem de YeşilGiresun yönetimine onlara güvendikleri için şimdiden teşekkür ediyor ve onlara başarılar diliyoruz. 

2 yorum:

  1. Yeşil Giresun 2820 Eylül 2016 23:32

    Bu takım desteklenmeli

    YanıtlaSil
  2. Trifunovic'in başarı ve başarısızlık karşısındaki tavrı ve yaklaşımı önemli olacak.

    YanıtlaSil