17 Eylül 2016 Cumartesi

Kaf Kaf'lı Ponitka ve Polonya finallerde

2017 Avrupa Şampiyonası elemelerinde D Grubu'nda mücadele eden Polonya gruptaki son ve kritik maçında Estonya deplasmanında elde ettiği farklı galibiyetle grup lideri olarak Eurobasket biletini aldı. Karşılaşmayı baştan sona önde götüren Polonya ilk çeyreği 24-16, devreyi de 46-27 önde tamamlarken, 94-63'lük farklı galibiyetle Avrupa şampiyonası finallerine katılma hakkını elde etti. 


Polonya'da Pınar Karşıyaka forması giyen Mateusz Ponitka 6/10 saha içi, 2/4 üç sayı isabeti, 16 sayı - 7 ribaunt - 2 asist - 1 top çalma ile takımının en skoreri olurken, farkın açılmasıyla birlikte kenara alındı. Ponitka aynı zamanda elemeler boyunca da Polonya milli takımının en skorer ismi olarak dikkat çekti.Yine geçtiğimiz sezon ligimizde Beşiktaş Sompo Japan forması giyen Maciej Lampe ise 20 dakikada 5/13 saha içi isabet ile 12 sayı - 5 ribaunt - 2 asist - 1 top çalmalık performansla galibiyete katkıda bulundu. 

1 yorum:

  1. Karşıyaka'nın bu seneki kadrosunda sivrilecek bir isim olur; ama kadro kalitesi düşünüldüğünde takımı ne kadar yukarı taşıyabilir, tartışılır.

    YanıtlaSil