3 Eylül 2016 Cumartesi

Lance Stephenson Çin'e doğru mu?

NBA'de yaklaşık iki aydır devam eden Free agent sürecinde herhangi bir kontrat teklifi alamayıp hala boşta olan oyuncuların en dikkat çekicilerinden biri de Lance Stephenson hiç şüphesiz. 2010'da 2.tur 40. sıradan seçilerek Indiana Pacers formasıyla NBA'ye adım atan Stephenson, Pacers kariyerinin üçüncü ve dördüncü senelerinde yaptığı çıkış sonrası kontrat imzaladığı Hornets, Clippers gibi takımlarda beklenen yükselişi gösterememiş, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Grizzlies formasıyla kaydettiği iyi performansa rağmen, hiçbir NBA takımı 2016-17 sezonu için onu kadrosunda düşünmemişti. 


Stephenson özellikle 2012-13 ve 2013-14 sezonlarındaki yükselişiyle dikkat çekip, hızlı basketbolu benimseyen Pacers takımının önemli bir parçası halini alırken, 2013-14 sezonundaki 13.8 sayı - 7.2 ribaunt - 4.6 asistlik ortalamasıyla En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu (Most Improved Player) sıralamasında Dragic'in ardından ikinci sırada yer almıştı. Bu istatistikler ona aynı zamanda yaz aylarında Charlotte Hornets'la imzaladığı 3 yıl $27M'lık kontratın da önünü açmıştı. Fakat takım sisteminin değişmesi sonrası hem Hornets hem de sonraki Clippers macerasında bekleneni veremeyen Stephenson, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Grizzlies'ın yolunu tutmuş, biraz daha Pacers sistemine yakın Grizzlies'ta tekrar form tutsa da, yine de performansı ona tekrar kontrat kazanma şansı yakalamasına yetmemişti. 

Her ne kadar günümüz basketbolu Lance'in sevdiği ve verimli olduğu hızlı basketbol ve hücuma dayalı tarza giderek yaklaşsa da, takım yöneticileri fundemental ve şut yeteneği sınırlı ölçüde olan, topla oynamayı çok seven ve istikrar problemi olan bir oyuncuya yüksek miktarlarda bir yatırım yapmaya o kadar da sıcak bakmıyorlar. Bununla birlikte hem Pacers, hem de Hornets'ta zaman zaman takım arkadaşlarıyla yaşadığı sorunlar, biraz daha geçmişe gidecek olursak da kız arkadaşına şiddet uygulaması nedeniyle karakolluk olması, takımları soyunma odası atmosferini bozmamak adına Lance'ten uzak durmaya iten diğer unsurlar olarak göze çarpıyor. Tüm bunları düşündüğümüzde topla oynamayı seven, atletik, çok yönlü bir oyuncu olan Stephenson'un yakında okyanus aşırı temaslar kuracağı da kaçınılmaz bir gerçek gibi duruyor. Özellikle bu tip oyuncuları seven ve yıldızlaştıran, aynı zamanda da kesenin ağzını açan Çin Ligi'nde Stephenson'un triple-double civarı bir istatistik yakalayacağını düşünmek hayalcilik olmaz. 

0 comments:

Yorum Gönder