4 Eylül 2016 Pazar

Bosna Hersek'i gençler ayakta tutuyor

Eurobasket 2017 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Rusya ve İsveç ile birlikte C Grubu'nda yer alan Bosna Hersek, ilk 2 maçında çok iyi bir perfomans sergileyemese de iki genci Dzanan Musa ve Jusuf Nurkic'in performanslarıyla en azından İsveç karşısında galibiyet elde ederek en iyi ikinci olma yolunda önemli bir adım attı. Dün İsveç'i 74-71 mağlup eden Bosna Hersek, çarşamba günkü maçta ise Rusya karşısında 54-83'lük bir hezimet yaşamıştı. 


Farklı Rusya yenilgisiyle grup liderliği şansını mucizelere bırakan Bosna Hersek'te, Jusuf Nurkic 19 sayı - 15 ribaunt - 2 asist ve 1 blokla Rusya'ya karşı ayakta kalabilen tek isim olmuştu. NBA'de Denver Nuggets forması giyen 2.13 boyundaki pivot dün de İsveç karşısında alınan 74-71'lik galibiyette ilginç bir tesadüfle aynı istatistiği yakaladı (19 sayı - 15 ribaunt - 2 asist ve 1 blok) ve 43 verimlilik puanıyla Bosna Hersek'in en etkili ismi oldu. 1999 doğumlu forvet Dzanan Musa ise Rusya maçında fazla bir varlık gösteremeden 9 sayı - 5 ribauntta kalsa da, İsveç'e karşı özellikle son çeyrekte aldığı sorumlulukla 19 sayı - 11 ribaunt - 3 asistlik bir oyun çıkardı ve Nurkic'le birlikte Bosna'yı galibiyete taşıyan iki isimden biri oldu. 



Bosna Hersek'in Rusya karşısında forma giymeyen NBA patentli oyuncusu Mirza Teletovic ise İsveç karşısında düşük şut yüzdesine rağmen 12 sayı kaydederken, sonraki maçlar için Musa - Nurkic ikilisine yerinde bir abilik yapacağının ve birlikte Bosna Hersek'in hücum gücünü oluşturacaklarının sinyalini verdi. 3 takımlı grupta 2 maçta 1 galibiyetle ikinci sırada yer alan Bosna Hersek, Rusya'nın çok büyük bir hata yapmaması durumunda kuvvetle muhtemelen grubu ikinci sırada tamamlayıp en iyi ikinciler kontenjanından Avrupa Şampiyonası bileti kapma şansını zorluyor olacak. 

0 comments:

Yorum Gönder