15 Eylül 2016 Perşembe

Eurobasket 2017 için son 6 bilet kaldı

Eurobasket 2017 Avrupa Şampiyonası elemelerinde beşinci maçlar dün tamamlanırken, finallere katılma hakkı kazanan takımlar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Gruplarında ilk sırayı almayı garantileyen üç takım Belçika, Rusya, Macaristan ve lider olamasalar bile en iyi ikinciler arasına girmeyi garantileyen Karadağ ve Slovenya 2017 yazında yapılacak finallerin biletini alırlarken B ve D gruplarının liderleri ise cumartesi günü oynanacak maçlar sonrası belirlenecek. Cumartesi günü ayrıca en iyi ikinciler kontenjanından katılacak 4 takımın daha belli olmasıyla 2017 Avrupa Şampiyonası katılımcıları kesinleşmiş olacak. 


Henüz grup lideri belli olmayan iki gruptan B grubunda 4 galibiyetli Hollanda ve 3 galibiyetli Almanya Leiden'de karşı karşıya gelirken, Almanya'nın 5 ve daha üzeri galibiyetleri haricinde Hollanda liderliği elde etmiş olacak. D grubunda ise 4 galibiyetli Polonya deplasmanda Estonya'nın konuğu olurken, galibiyet halinde grup liderliğini elde edecek. Estonya galibiyeti halinde ise büyük ihtimalle üçlü averaja kalacak olan grupta üçlü averaj hesapları devreye girerken Estonya'nın liderlik için en az 12 sayılık bir fark elde etmesi gerekecek. 



En iyi ikincilik hesapları yapan yedi takımdan ise dördü Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. 3 ülkenin mücadele ettiği C grubu dışındaki takımların grup dördüncüleriyle olan maçlarının silineceği en iyi ikinciler klasmanında sıralama çok büyük ihtimalle averajla belirlenecek. Bu sıralamada şimdiden bir tahmin yürütmek çok kolay olmasa da, Gürcistan'ın +57 averajla en avantajlı konumda, Bosna Hersek'in ise -35'lik averajıyla mucize bekler bir konumda olduğunu söylemek gerçekçi olacaktır.

0 comments:

Yorum Gönder