20 Ekim 2012 Cumartesi

THY Euroleague'de Türk fırtınası

Turkish Airlines Euroleague'in ikinci haftası geride kalırken temsilcilerimiz haftayı 3'te 3 yaparak tamamladılar. Böylece aynı zamanda, 2 hafta sonunda Türk takımları oynadıkları 6 maçta 5 galibiyet elde ederek önemli bir başarıya imza attılar.
Euroleague'e kendi sahasındaki Khimki galibiyeti ile başlayan Fenerbahçe Ülker, ikinci maçında Sloven Union Olimpija karşısına çıktı. Maç öncesi yaşanan Romain Sato krizi sonrası gergin br ortamda oynanan maç baştan sonra müthiş bir heyecana sahne olurken, ikinci devredeki etkili oyunuyla rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Fenerbahçe Ülker sahadan 81-75 galip ayrıldı. Sarı lacivertlilerde Bo McCalebb 17 sayı, 4 ribaund, 5 asist istatistikleriyle maçın yıldızı oldu. Fenerbahçe Ülker bu sonuçla grubu yenilgisiz tek takımı olarak zirvede yer aldı. 
B Grubu'nda ise ilk haftayı yenilgiyle tamamlayan Anadolu Efes, kendi sahasında ağırladığı son Euroleague şampiyonu Olimpiakos'u adeta sahadan sildi. Maça fırtına gibi başlayan ve henüz ilk çeyrekte  30-13'lük üstünlüğü yakalayan Efes, 9/14 gibi yüksek 3 sayı isabetiyle tamamladığı maçı 98-72 kazanarak gruptaki ilk galibiyetini aldı. Anadolu Efes'te NBA patentli ABD'li yıldız Jordan Farmar 4/4 üç sayı isabeti, 25 sayı, 9 asist, 8 ribaund ile maçın yıldızı olurken, Sasha Vujacic 2/4 üç sayı isabeti ile 15 sayı, 3 top çalma, Semih Erden ise 13 sayı, 8 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. 
D Grubu'nda ise Beşiktaş Almanya deplasmanında Brose Basket Bamberg karşısında 86-71'lik bir galibiyet alarak 2'de 2 yapmış oldu. Siyah beyazlılarda Curtis Jerrells 27 sayı, 3 asist ile maçın yıldızı olurken, Muratcan Güler de 14 sayı, 7 ribaund ile galibiyette önemli rol sahibi oldu. Beşiktaş bu sonuçla CSKA ve Regal Barcelona ile birlikte zirveye ortak olurken, gruptan çıkma yolundaki rakipleri karşısında aldığı galibiyetlerle önemli bir avantaj elde etti.

0 comments:

Yorum Gönder