4 Ekim 2012 Perşembe

Derbide David Hawkins şov!


Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu'nda formalite niteliği taşıyan son maçında grubun tur atlamayı garantileyen iki takımı Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park Halkaponar Spor Salonu'nda karşı karşıya geldiler. Güzel bir mücadeleye sahne olan karşılaşma son dakikalara kadar başa baş geçerken, son 2 dakikayı daha iyi oynayan Galatasaray Medical Park yıldız basketbolcusu David Hawkins'in 30 sayılık performansıyla sahadan 74-69 galip ayrıldı. 

Karşılaşmaya Oğuz ve McCalebb'in sayılarıyla hızlı başlayan taraf Fenerbahçe Ülker oldu. Çeyreğin sonlarında skoru 13-8'e getiren sarı lacivertlilere Galatasaray Hawkins'in 7 sayısıyla cevap verince ilk çeyrek 15-15 eşitlikle kapandı. İkinci çeyrekte iki takım da aynı oyuncularla karşılıklı sayılar bulmaya devam edince skorda denge bozulmadı. Son hücumda McCalebb'in turnikesi Fenerbahçe'ye soyunma odasına girerken 31-30'luk üstünlüğü getirdi. İkinci devreye de hızlı başlayıp farkı 7 sayıya çıkaran Fenerbahçe Ülker (39-32) Engin Atsür'ün ard arda iki üçlüğüne engel olamayınca skora kısa sürede denge geldi: 42-42. Son 10 dakikaya girerken ise sarı lacivertlilerin 49-46 üstünlüğü vardı. Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken önce Engin, ardından da Hawkins'in sayıları son 5 dakikaya girerken Galatasaray'ı 59-57 öne geçirdi. Oyunun son dakikalarında Fenerbahçe'nin hücumda çok hata yapması, Galatasaray cephesinde ise Hawkins'in muhteşem performansı ile skor üstünlüğünü elinden bırakmayan Galatasaray Medical Park sahadan 74-69 galip ayrılarak grubu lider tamamladı. 
Galatasray Medical Park'ta 30 sayı, 6 ribaund, 5 asist ile oynayan David Hawkins maçın yıldızı olurken, Engin Atsür 12, Milan Macvan ise 11 sayı kaydettiler. Fenerbahçe Ülker'de ise Oğuz Savaş 21, Bo McCalebb 18 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. 
Grubun diğer maçında iddiası olmayan iki takımdan Olin Edirne Erdemir'i 72-65 mağlup etti.

0 comments:

Yorum Gönder